Geld voor maatwerk WB

west betuwe • Er komt één miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling en uitvoering van de plannen die op de kernagenda’s staan en het afsluiten van zogenaamde ‘dorpendeals’ hierbij. Dit staat in het raadsvoorstel motie Kernenbeleid waarmee de gemeenteraad op 29 september heeft ingestemd.

Wethouder Rutger van Stappershoef is erg blij met de steun vanuit de raad: “Dit is hard nodig om te komen tot de 26 kernagenda’s, waarmee in alle dorpen en stadjes (kernen) doorgepakt wordt op de wensen vanuit het Bidbook en op nieuwe opgaven en ontwikkelingen vanuit de gemeente. Er wordt steeds meer verwacht van de kracht uit de samenleving.

Inwoners hebben goede ideeën en weten wat er nodig is in hun buurt. Denk aan initiatieven rondom het omzien naar elkaar in de kernen, gericht op ontmoeting en het bestrijden van eenzaamheid of uitsluiting. Veel van de wensen vragen om een extra investering, daar is geld voor nodig. Deze plannen krijgen een plek op de kernagenda’s. Of worden gebundeld in een dorpendeal. Een dorpendeal geeft kansen om samen nog meer te bereiken voor onze kernen."


q www.westbetuwe.nl/kerngerichtwerken