• Wie de bibliotheek bezoekt, moet een mondkapje dragen.
• Wie de bibliotheek bezoekt, moet een mondkapje dragen.

Naar de bieb mèt mondkapje

leerdam • Met ingang van zaterdag 3 oktober is het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek Leerdam en alle andere Bibliotheekpunten in de gemeente Vijfheerenlanden verplicht.

Om onduidelijkheid te voorkomen, heeft de Bibliotheek het dwingende advies van de Rijksoverheid vertaald naar een mondkapjes plicht voor iedereen vanaf 13 jaar. “Op deze manier houden wij samen het Coronavirus onder controle.”


Andere maatregelen

Naast het dragen van mondkapjes, heeft de Bibliotheek Leerdam andere extra maatregelen ingevoerd, zoals een mandjesbeleid. Daarnaast geldt een registratieplicht voor mensen die in de Bibliotheek komen werken, studeren, gebruik maken van de computers of een activiteit bezoeken. En door personele onderbezetting is de Bibliotheek Leerdam genoodzaakt om tijdelijk op vrijdagavond haar deuren te sluiten, de bieb in Leerdam is dan open tot 17:00 uur. De openingstijden van de bibliotheekpunten in Ameide, Lexmond en Meerkerk blijven ongewijzigd. Leden en niet-leden worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken en de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden. Vooralsnog gaan alle activiteiten door, ook hiervoor geldt een registratieplicht. In verband met personele onderbezetting kan het voorkomen dat er dagdelen zijn dat de Bibliotheek open is als zelfservicebibliotheek. Dit houdt in dat de informatiebalie gesloten is en dat er alleen een medewerker aanwezig is voor dringende vragen. Boeken lenen kan via de uitleencomputers. Vragen over reserveringen, lidmaatschap en andere zaken: 085–4835432.