• Stichting Ooievaarsopvang krijgt 1000 euro.
• Stichting Ooievaarsopvang krijgt 1000 euro.

Donatie voor Ooievaarsopvang

herwijnen • Piet van Andel heeft onlangs namens Stichting Ooievaarsopvang Herwijnen een cheque van 1000 euro mogen ontvangen.

Het geld is afkomstig van financieel advieskantoor Schimmel Assurantiën en partner in particuliere schadeverzekeringen Nh1816. Het team van Schimmel Assurantiën heeft veel bewondering voor de vrijwilligers van de ooievaarsopvang. Zij moesten namelijk extra hard werken in de coronatijd. Het team van vrijwilligers was met een kleinere bezetting en heeft daardoor een stap harder moeten zetten om alle opgevangen ooievaars goed te kunnen verzorgen.

Deze actie is mogelijk dankzij het donatieplan ‘Samen Betrokken’ van de coöperatie Nh1816. Een speciaal fonds waarbij 200.000 euro beschikbaar is voor lokale goede doelen en initiatieven ter bestrijding van de negatieve effecten door de coronacrisis. Schimmel Assurantiën deed een beroep op dit donatieplan. Stichting Ooievaarsopvang in Herwijnen wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij vangen ooievaars op die ziek zijn of jonge ooievaars waarvan de ouders niet terugkeren naar het nest. De vrijwilligers werken hard en moeten rondkomen van giften. Gert Heysteeg van Schimmel Assurantiën, vertelt: “De giften worden in deze tijd van Corona minder. Daarnaast konden niet alle vrijwilligers aan het werk, uit veiligheidsoverwegingen. De overige vrijwilligers hebben hierdoor een stap harder moeten zetten.”
De donatie namens Schimmel Assurantiën en Nh1816 Verzekeringen komt als geroepen. “Wij dragen graag ons steentje bij aan zo’n mooi goed doel als de ooievaarsopvang”, vertelt Hans Wasmann, eigenaar Schimmel Assurantiën.