Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Onderhoud Herman Kuijkstraat van start

geldermalsen • De gemeente West Betuwe gaat aan de slag met de bestrating van de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. Het stuk tussen de Geldersestraat en de Rijksstraatweg is dringend aan onderhoud toe. De aannemer is inmiddels uitgekozen. De werkzaamheden duren tot half november.

De bestrating wordt vervangen. Ook wordt de straat anders ingericht, het fiets- en voetpad wordt breder gemaakt. Het fietspad krijgt een rode bestrating. Het gemotoriseerde verkeer mag wel over deze stroken rijden, maar niet parkeren, stoppen en/ of fietsers hinderen. Met al deze maatregelen wil de gemeente West Betuwe de straat veiliger maken. Daarnaast wordt er ook gewerkt in het gedeelte tussen de Geldersestraat en de Koningsweg. Daar is onderhoud nodig aan de weg, dat werk wordt meteen meegenomen.

Gebr. Van Breda B.V. is de aannemer van de klus. Ze voeren het werk voor de gemeente uit. De werkzaamheden zijn 5 oktober gestart en duren ongeveer zes weken, tot half november. De aannemer werkt in drie fases. Per fase is een deel van de Herman Kuijkstraat afgesloten. Zo beperken zij de overlast. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. De werkzaamheden hebben grote invloed op inwoners en ondernemers in de straat. De gemeente en de aannemer hebben met de ondernemers afspraken gemaakt. Zo blijven ze toch bereikbaar voor klanten en leveranciers. Het gaat om supermarkt COOP, Souq N' Riff, afhaalcentrum Mei Lin, New York Pizza, Hema en Restaurant PrinsHeerlijk. Meer weten over het project, kijk dan op www.westbetuwe.nl/hermankuijkstraat.