Oud-PvdA-raadslid Fred Kloppenborg overleden

west betuwe • Oud-PvdA-raadslid Fred Kloppenborg is overleden. Hij zat sinds 2008 namens zijn partij in de gemeenteraad van Lingewaal. Die functie vervulde hij ook nog enige tijd in de nieuwe fusiegemeente West Betuwe. Maar reeds na enkele maanden moest hij om gezondheidsredenen zijn functie neerleggen.

Kloppenborg was volgens zijn politieke geestverwant Griedo Bel (vele jaren wethouder in Lingewaal) een opmerkelijke man. Niet iemand van de conflicten, maar wel iemand die het vooral zocht in compromissen. "Fred straalde eenvoud uit. Hij was zeer betrokken bij de sociaal zwakkeren in onze samenleving. Hij streefde naar een ruimhartig en uitstekend minimabeleid en zette zich daar ook maximaal voor in. Het sociale domein had zijn bijzondere en warme aandacht, vooral toen de uitvoering vanuit het Rijk overgedragen werd naar de gemeenten."


Respect

Binnen de voormalig gemeente Lingewaal trad hij vaak op als mediator als er problemen waren binnen de gemeenteraad. "Hoewel hij niet de echte (wat leeftijd betreft) senior was van de gemeenteraad, werd hij wel zo gezien door de rest van de raadsleden. Voor zijn mening en zienswijzen had men respect en werden ook geaccepteerd."

Door zijn brede sociaal maatschappelijke inbreng heeft hij volgens Bel veel betekend voor de inwoners van de gemeente West Betuwe en die van oud-Lingewaal in het bijzonder. "Wij zijn hem hiervoor veel dank verschuldigd. Om met een Dik Trom uitspraak die van toepassing is op Fred af te sluiten: “Het was een bijzondere man en dat was-ie.”