Knappe winst voor BC Leerdam in Breda

leerdam • Badmintonclub Leerdam heeft afgelopen zaterdag met 5-3 gewonnen van BC De Zwaluwen uit Breda. Na een 0-2 achterstand wisten ze knap te winnen. Invaller Edwin de Weerd heeft goede zaken gedaan.

De herendubbel en damesdubbel verliepen moeizaam. Beide koppels speelden geen lekkere pot en deze partijen gingen dan ook in 2 sets verloren. In de singles was BC Leerdam deze week sterk. Edwin de Weerd liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien en won. Meltem van ’t Pad heeft goed tegenstand geboden tegen een dame met veel inzicht, schijnslagen en ervaring, maar verloor nipt. Jeffrey van Luijn speelde naar eigen zeggen weer als vanouds en kon voluit ervoor gaan. Hij had 3 sets nodig om de winst op zijn naam te schrijven. Ans van ’t Pad had duidelijk het initiatief in de eerste set en won met ruime cijfers. In de tweede set maakte zij het zichzelf lastig door ondiepe clears en lobs, maar wist toch in de verlenging te winnen.


De gemengd dubbel van Edwin de Weerd en Ans van ’t Pad ging soepel. Zij kwamen dan ook niet in de problemen en pakten het 4e punt voor Leerdam. Jeffrey van Luijn en Meltem van ’t Pad speelden wisselend in hun mixpartij. De eerste set speelden zij sterk en zat de scherpte er goed in. De slagen in de tweede set lukten niet goed, waardoor er een derde set nodig was. De winst werd gepakt door ‘safe’ te spelen en het duo uit Breda de fouten te laten maken.