• Marijn Hak maakte het tweede ASH-doelpunt.
• Marijn Hak maakte het tweede ASH-doelpunt. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Sterke start voor ASH: koploper na 3-0 winst op Rhelico

hellouw • ASH is na de derde zege alleen koploper in de vierde klasse. In Hellouw werd zaterdag met 3-0 van Rhelico gewonnen. Jens Duizer gaf de thuisclub na een half uur de leiding en na rust scoorden ook Marijn Hak en Hidde van Wageningen.

Ook zonder de door een voetblessure enkele weken uitgeschakelde topscorer Danny Bijl wist ASH thuis ook zijn derde competitiewedstrijd te winnen. Rhelico voetbalde een uur aardig mee, maar miste stootkracht.

In de bijna continue regen kreeg ASH in een gelijkwaardige eerste helft betere kansen dan de bezoekers. Arnoud van Arendonk en Marijn Hak verzuimden echter al vroeg te scoren. Na een kwartier kwam ASH uit een vlotte combinatie toch dichtbij succes. Hidde van Wageningen bediende Arnoud van Arendonk en uit diens pass draaide Jens Duizer zich vrij, maar zijn schot belandde tegen de paal. Rhelico stelde er alleen onzuivere pogingen tegenover. Uit een afgemeten voorzet van Marijn Hak kreeg Arnoud van Arendonk halfweg de eerste helft een serieuze kopkans, doch Rhelico-keeper Michel Kuipers redde. Bij de directe Rumptse tegenstoot moest ASH-keeper Tjeerd van de Heuvel ook een schot van Olof Schiltmans pareren.

Na een half uur nam ASH toch met 1-0 de leiding. Bij een kans voor Arnoud van Arendonk redden de gasten de zaak nog, maart na Rhelico’s slechte wegwerken schoot Jens Duizer alsnog raak: 1-0. Rhelico streed daarna voor de gelijkmaker, doch Sanco Blaauwendraad, Olof Schiltmans en Jorran Hekman hadden bij de aanvalsafwerking geen succes. ASH viel toen nogal terug maar kreeg vlak voor rust toch nog een mooie gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen. De kansen voor Arnoud van Arendonk en Jens Duizer werden echter geblokt. Ook in het eerste kwartier na de thee had Rhelico enkele keren zicht op de gelijkmaker. ASH-doelman Tjeerd van de Heuvel moest uitlopend voorkomen dat Jorran Hekman een voorzet van Jan Bassa zou afronden. Die offensieve onmacht werd Rhelico in de 59e minuut fataal want bij een tegenstoot scoorde ASH wel. Bernd Duizer lanceerde de opgerukte voorstopper Gert-Jan van Oort en uit diens voorzet rondde Marijn Hak de vlotte aanval af: 2-0.

Zeven minuten later liep ASH al tot 3-0 uit. Arnoud van Arendonk bediende Bernd Duizer, die in het centrum door Bas van Rijnsbergen onreglementair werd gestuit. Het kostte de Rhelico-verdediger de eerste gele kaart van de natte middag en bezorgde ASH een penalty, waaruit Hidde van Wageningen voor 3-0 zorgde. Het laatste wedstrijdkwart was bij deze 3-0 stand nog slechts een formaliteit. Het bleef 3-0 omdat Gert-Jan van Oort en Marijn Hak met hun schoten voor ASH niet zuiver genoeg richtten.