Eerste nederlaag voor HSSC’61

sprang-capelle • HSSC’61 leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Na twee overwinningen ging Heicop bij NEO’25 met 2-0 onderuit. “Natuurlijk kun je verliezen, maar vandaag was het niet nodig”, vond trainer Marcel van Steenis. “Zij hebben overigens wel een lastig ploegje om tegen te spelen. Ze spelen heel compact en als je dan ongelukkig achter komt, weet je dat je het lastig krijgt.”

Over de eerste helft van zijn ploeg was Van Steenis niet te spreken. “Zeker het eerste halfuur liep het voor geen meter.” Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, toen een bal via verdediger Laurens van Leeuwen in het doel terecht kwam.

Over het kwartier ná rust was Van Steenis dan weer wel dik tevreden. “Dat speelden we heel goed en hadden we gewoon gelijk moeten maken.” Die 1-1 leek ook te vallen. Een vrije trap van Frank de Goeij viel bij de eerste paal binnen, maar de treffer werd afgekeurd omdat er bij de tweede paal geduwd en getrokken zou zijn. Ook Lucas van Dam was nog dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman redde.

“Toen zij daarna de 2-0 maakten, was de wedstrijd meteen op slot”, aldus Van Steenis.


Haaften pakt bij BZC’14 eerste zege

brakel • Haaften heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. Bij BZC’14 won de ploeg van Bart Fransen met overtuigende cijfers: 2-5. “De uitslag had ook nog wat overtuigender kunnen zijn”, vond Fransen. “We hebben het onszelf nog knap lastig gemaakt.”

Haaften nam in Brakel een 0-2 voorsprong door twee treffers van Thijmen Gerringa. BZC’14 kwam langszij, maar Gerringa maakte nog voor rust zijn derde van de middag: 2-3. “Na rust kregen we een aantal opgelegde kansen, maar we moesten ook wel angstig kijken hoe zij het ons met opportunistisch spel lastig maakten. De 3-3 had ook kunnen vallen”, vond Fransen.

Omdat die gelijkmaker uitbleef, kon Haaften in de slotfase de zege veilig stellen. Matthijs Donker en de jarige Jordy Perdon bepaalden de eindstand.


Lelijke uitglijder Herovina

kerkwijk • Herovina ging op bezoek bij Kerkwijk met 5-2 lelijk onderuit. Na drie wedstrijden heeft de ploeg die bovenin wil meedraaien nog slechts één punt.

Trainer Glenn Calor zag het mis gaan. “We beginnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. Wij willen bovenin meedraaien en Kerkwijk reageert daarop door heel compact te spelen. Dat weten we en dan moet je scherp en eensgezind de strijd aangaan. Dat ontbrak er een beetje aan.”

Kerkwijk nam voor rust met 2-0 brutaal de leiding. In de tweede helft kwam Herovina prima terug in de wedstrijd. Via Coen de Ridder en Arnel Kocan werd het 2-2 en Herovina dacht op weg te zijn richting de eerste zege van het seizoen.

Uit een verre vrije trap kwam Kerkwijk echter opnieuw aan de leiding. Nadat Wouter Schram even later rood kreeg, probeerde Herovina het nog wel, maar was het juist de thuisploeg die verder weg liep.