donderdag 1 oktober

Lezing door Jan Brokken
11:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. In het kader van 75 jaar Vrijheid houdt Stroomhuis Neerijnen een lezing door de auteur van het boek 'De Rechtvaardigen'. Jan Brokken vertelt hierin het verhaal van een Nederlandse consul in Litouwen, die samen met zijn Japanse collega een vluchtroute voor Joodse inwoners van Polen en Litouwen weet te organiseren via Rusland en Japan. De auteur is bereid op 1 oktober de lezing tweemaal te verzorgen. Voor de morgenlezing die om 11:00 uur begint zijn nog ongeveer tien plaatsen beschikbaar. Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl.

vrijdag 2 oktober

Babyteeth
18:00/ 20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm draait in de Pluk in Geldermalsen de film ‘Babyteeth’. In de hoofdrol de doodzieke en verliefde tiener Milla, zij wordt gevolgd in het laatste deel van haar leven. Met alles wat haar rest stort Milla zich in de liefde en het leven, maar hoe ver wil ze daarin gaan? Reserveren is verplicht en kan via: www.lingefilm.nl. Ook te zien op 7 oktober vanaf 20:00 uur.

zaterdag 3 oktober

Woonkeet West Betuwe
10:00, Geldermalsen, Praxis. De woonkeet van Energieloket West Betuwe staat zaterdag 3 oktober van 10:00 tot 17:00 uur bij de Praxis Bouwmarkt in Geldermalsen. Kom voor gratis en onafhankelijk energieadvies naar de woonkeet. De woonkeet gemist? Kom dan tijdens het inloopspreekuur van Energieloket West Betuwe.

MusicKids
11:00, Leerdam, de Hoeksteen. Start van een nieuwe serie MusicKids. Geïnteresseerde kinderen zijn die ochtend vanaf 11:00 uur welkom in De Hoeksteen, Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. Uiteraard geheel conform de geldende corona richtlijnen. Geïnteresseerde kinderen kunnen zich opgeven via de website van De Bazuin of via het e-mailadres musickids@debazuinleerdam.nl. Ook wie op 3 oktober verhinderd is, is van harte welkom om te reageren. De leeftijd van 7-14 jaar ontgroeid, maar wel kennis maken met muziek? De Bazuin biedt voor (jong)volwassenen drie muzieklessen aan op een instrument naar keuze.

Evensong
17:00, Gorinchem, Grote kerk. In de Grote kerk in Gorinchem wordt zaterdag 3 oktober vanaf 17:00 uur een Evensong gehouden. Het bekende Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal zal deze Evensong verzorgen. Kees Boot is de lector. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Arjan Versluis, titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist. Tijdens deze Evensong zingt het Gorcum Boy Choir in wisselzang met de gemeente gezangen en Psalmen. Reserveren kan tot en met vrijdagavond 2 oktober via https://meevieren.nl/pggrotekerk/ of Johan Bregman 06-45152191. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten.

Summerland
18:00/ 20:30, Geldermalsen, de Pluk. LingeFilm draait de film ‘Summerland’. Summerland speelt zich af in Engeland tijdens WO II, waarin het verhaal zich ontspint tussen de jonge schrijfster Alice en haar protegé Frank.

zondag 4 oktober

Piraten
11:00/ 14:30, Geldermalsen, De Pluk. Bij LingeFilm staat voor de jeugd de film ‘De piraten van hiernaast’ geprogrammeerd. Om 11:00 uur een autismevriendelijke voorstelling, maar ook om 14:30 uur wordt de film vertoond in De Pluk in Geldermalsen. Beide tijden met een activiteit. Tijdens deze Nederlandse piratenfilm kan genoten worden van volop actie, met zwaardgevechten als de piratenfamilie Donderbus hun opwachting komt maken in het saaie kustdorp Zandwijk aan Zee. Reserveren: www.lingefilm.nl.

'Tango meets Flamenco'
15:00, Neerijnen, Stroomhuis. In Stroomhuis Neerijnen begint om 15:00 uur een concert met muziek uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa, van Sevilla tot Buenos Aires. In dit optreden ontmoeten de musici Margreet Markerink (piano) en Martijn Nanninga (gitaar, zang en accordeon) elkaar vanuit verschillende muzikale tradities. Markerink vanuit de Argentijnse Tango en Nanninga vanuit de flamenco. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl.

Summerland
20:00, Geldermalsen, de Pluk. LingeFilm draait de film ‘Summerland’. Summerland speelt zich af in Engeland tijdens WO II, waarin het verhaal zich ontspint tussen de jonge schrijfster Alice en haar protegé Frank.

dinsdag 6 oktober

Numerologie
20:00, Leerdam, de Vogelvriend. Paranormale avond met numeroloog Gerrit Jansen. Dit is een speciale avond met inzichten voor jezelf. Hoe Gerrit zijn avond geeft is door niemand te evenaren, met een lach en een traan geeft hij de inzichten van wat op dat moment nodig is. Aanmelden: 06-53911991. Zaal open: 19.30 uur.

woensdag 7 oktober

Een duik in de geschiedenis
14:30, Leerdam, Stadspodium Go. De kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘En Toen….’. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 worden uitgenodigd om een reis door de tijd te maken naar de Tweede Wereldoorlog, samen met de Vurense schrijfster Annette van der Plas. Zij vertelt over haar boek ‘Sunny Twins, De geheime schuilplaats’. Kinderen ontdekken daarbij het bijzondere verhaal van piloten, die in de omgeving zijn neergestort, spelen voor detective, speuren en maken kans op het winnen van mooie boeken. Gezien de coronamaatregelen is het belangrijk vooraf een plekje te reserveren op onderstaande website. Er is alleen toegang voor kinderen, er is toezicht en de kinderen krijgen een consumptie. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie ook: www.go-leerdam.nl.