• ‘A True Steely Dan Experience’.
• ‘A True Steely Dan Experience’. Foto: Bert Hermans

Steely Fan brengt ode aan Steely Dan

leerdam • De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’.

De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen. Steely Fan geeft bezoekers de kans om heel dicht bij 'the real thing' te zijn.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen.” Inmiddels geniet Steely Fan groeiende faam en is steeds vaker te bewonderen op poppodia, theaters, festivals en radio. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek.” Frontman en ‘Donald Fagen sound-alike’ Arjen Spanninga: “We krijgen dan ook vaak terug dat we er iets leuks van weten te maken.”

Steely Fan deed Stadspodium GO al eerder aan in 2015 en wegens succes nogmaals in 2016. Nu mag het eindelijk weer! Covid-proof natuurlijk. Daarom geeft de twaalfkoppige band twee concerten op een avond om zo een groter publiek te kunnen bedienen. De optredens staan gepland op zaterdag 17 oktober om 19:30 en om 21:30 uur. Reserveren: www.go-leerdam.nl.