Een duik in de geschiedenis

leerdam • De kinderboekenweek heeft dit jaar als thema 'En Toen….'. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 worden uitgenodigd om een reis door de tijd te maken naar de Tweede Wereldoorlog, samen met de Vurense schrijfster Annette van der Plas.

Zij vertelt op 7 oktober in Leerdam over haar boek 'Sunny Twins, De geheime schuilplaats'. Kinderen ontdekken daarbij het bijzondere verhaal van piloten, die in de omgeving zijn neergestort, spelen voor detective, speuren en maken kans op het winnen van mooie boeken. Annette leest voor, vertelt over hoe je een boek schrijft, signeert en er is de mogelijkheid het boek te kopen.


Spannend en warm verhaal

Haar jeugdboek koppelt een spannend en warm verhaal in het nu aan historische gebeurtenissen die zich hier in de streek hebben afgespeeld. Op een leuke manier betrekt Annette de kinderen hierbij en zoekt naar herkenningspunten in hun eigen woonomgeving.

“Voor veel kinderen is WO2 iets uit een ver verleden. Ik wil ze graag laten zien dat de oorlog nog steeds invloed heeft op het leven van nu, zodat ze het belang van vrijheid ontdekken.”

Annette van der Plas maakte ook een lesbrief bij het boek dat gratis is te downloaden via de website van myonlinestore.


De kinderen zijn welkom op woensdag 7 oktober van 14:30 tot 16:00 uur in Stadspodium Go in Leerdam. Gezien de coronamaatregelen is het belangrijk vooraf een plekje te reserveren op onderstaande website. Er is alleen toegang voor kinderen, er is toezicht en de kinderen krijgen een consumptie. De entree bedraagt 2,50 euro.


q www.go-leerdam.nl