Bloemengroet

regio • De afgelopen week werden de gasten van de Zonnebloem, afdeling Neerijnen, verrast met een mooie herfstgroet. Dit ter ondersteuning voor de gemiste bijeenkomsten, vanwege de uitbraak van het coronavirus, in de afgelopen periode. De gasten en vrijwilligers missen toch wel de contacten met elkaar. Vandaar als opstekertje deze bloemengroet. Met een bijpassende kaart met gedicht. Helaas moeten de bijeenkomsten, onder andere vanwege de voorschriften van het RIVM, voor de rest van het jaar 2020 worden geannuleerd. Heel jammer, maar de organisatie hoopt in 2021 samen met gasten en vrijwilligers weer bijeenkomsten te kunnen gaan houden.


Collectanten voor Hersenstichting

regio • Van 1 tot en met 6 februari 2021 wordt de 25e collecteweek van de Hersenstichting gehouden. Voor deze collecte is de stichting op zoek naar vrijwilligers. Hoe meer collectanten er langs de deuren gaan, hoe hoger de opbrengst.

Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor onderzoek, voorlichting en verbetering van de zorg.

Aanmelden kan telefonisch op werkdagen via het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag, 070-360 4816 of via:

q www.hersenstichting.nl/collecte


Kick-off chronische pijngroep

geldermalsen • De Chronische Pijngroep houdt donderdag 8 oktober een kick-off bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst, die start om 19:00 uur, zal het gaan over vragen als: 'hoe ontstaat pijn? En wat is de rol van ons brein daarin? Hoe kan het dat pijn soms niet overgaat?' Meer informatie: Loudiloudi@depluk.nl.