Rumptse biljartderby eindigt in remise

rumpt • De Rumptse biljartderby tussen Carambole D.I.S.C. en Carambole R&H kassa's eindigde afgelopen weekend in remise. Beide teams wonnen eenmaal.

Gerrie van Eck stond tegen Lyon Megens in de eerste confrontatie bij het 47/2 ankerkader met constante series na zes beurten al op een voorsprong van 140 tegen 64. Hierna ontstond een tactisch steekspel met verdedigende ballen. Ook de onzekerheid kreeg de overhand. Lyon Megens kon de partij niet meer kantelen en verloor.

Marco Kivits verloor van John van der Stappen bij het bandstoten. Hij miste ballen die hij normaal probleemloos maakt. Ook werd de bal niet zuiver afgestoten, wat resulteerde in twee ketsen. John van der Stappen pakte de ontstane kansen en speelde een bandstootpartij op hoog niveau. Met af en toe een zeer verfijnde techniek en met prachtig driebandenspel won hij zijn partij in acht beurten. Na de partij gaf hij aan dat het nog beter kan en gaat trainen voor een nog hoger niveau.

Frank Vermeulen speelde zijn eerste partij van dit seizoen tegen Ian van Krieken in het 71/2 ankerkader. Na zes beurten haalde Vermeulen de punten binnen voor D.I.S.C. B.V.


Scherper
In de tweede omloop was het Topteam R&H Kassa scherper. Van Krieken liet zijn talenten zien. In vier beurten en prachtig lijnspel won hij van Vermeulen. Ook Megens wist zijn eerdere verliespartij om te zetten in een winstpartij en won in elf beurten. Marco Kivits kon zijn slechte gevoel op de bal ook in de tweede partij nog niet omzetten in het bandstoten en verloor wederom tegen de degelijk spelende John van der Stappen.


Het had weinig gescheeld of deze “Derby” had niet gespeeld kunnen worden dit seizoen. Door een abrupte stop in het afgelopen seizoen, veroorzaakt door COVID, zou Topteam D.I.S.C. B.V. zijn gedegradeerd. Echter werd later anders besloten door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Er werd geen kampioen en geen degradant aangewezen, zoals deze regel ook werd toegepast in andere sporten en competities.