Afbeelding
Foto: stockfoto 123rf.com

VHL wil stageld voor campers

vijfheerenlanden • Het college in Vijfheerenlanden wil per 1 januari 2021 stageld (precario) invoeren voor campers op de gratis camperplaatsen binnen de gemeente. De raad moet het voorstel nog wel goedkeuren.

Met het invoeren van het stageld voor campers voldoet de gemeente aan de Wet Markt en Overheid en wordt oneerlijke concurrentie voorkomen. "Daarnaast", zo stelt het college in een raadsinformatiebrief, "wordt de huidige overlast van camperaars door het invoeren van het stageld beperkt en kan de maximale verblijfsduur van 3 dagen worden gehandhaafd."
Net als bij het liggeld in de passantenhaven Vianen, wordt voor het innen van het stageld gebruik gemaakt van het aanuit.net systeem. Er worden in totaal 6 borden geplaatst met informatie over het gebruik van het aanuit.net systeem. Voor de betaling (en tarieven) wordt doorverwezen naar de website. Het invoeren van het stageld wordt geheven via de nieuwe precarioverordening, die in december ter goedkeuring aan de raad wordt voorgelegd.


Tweede corona teststraat

gorinchem • De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) heeft maandag 28 september een tweede corona teststraat in gebruik genomen in Gorinchem.

De testlocatie is te vinden aan de Edisonweg 9, waar ook de andere teststraat is. De teststraten zijn doordeweeks geopend van 08:30 tot 14:00 uur. Afspraak maken via 0800-1202 of online via www.rijksoverheid.nl.


Getuigen gezocht

leerdam • Op de Stationsweg in Leerdam werd afgelopen zondagmiddag, 27 september, tussen 15:00 uur en 16:30 uur nabij de fontein een jongen van 14 jaar door drie personen bestolen van zijn schoenen. De politie Vijfheerenlanden is op zoek naar getuigen, zo laat zij via social media kanalen weten: "Wie weet meer van deze laffe daad? Misschien heeft u wel beelden of weet u wie de daders zijn. Wij zijn op zoek naar de daders van deze diefstal. U mag dit ook anoniem melden via #meldmisdaadanoniem." Een uitgebreid signalement zal later volgen.