Leerdam Sport start met ruime zege

leerdam • Leerdam Sport en Noordeloos openden wegens corona-perikelen pas deze week hun competitie. De Leerdammers trokken na een sterke tweede helft duidelijk aan het langste eind: 4-1.

Het begin van de Leerdammers was nog niet florissant. Na drie minuten viel de 0-1. “Maar daarna zijn we rustig gebleven en gewoon ons spel blijven spelen”, zag trainer Yoni Sahertian. “Vooral na rust waren we veel sterker dan Noordeloos.”

De thuisploeg kwam al in de eerste helft via Joshua Cohen op gelijke hoogte. Invaller Eloys Tapirima maakte in de tweede helft met twee doelpunten het verschil. Maurice Sporkslede zorgde voor de 4-1 eindstand.

Beesd houdt Unitas in bedwang

beesd • Beesd pakte zijn eerste punt van de competitie. Zonder de wegens een verkoudheid uit voorzorg afwezige Dick Wammes werd het tegen Unitas 0-0.

“Dat is een heel net resultaat”, zei Bertus Bronk namens de thuisploeg. “We waren zeker niet onderliggend en ook qua kansenverhouding is dit resultaat verdiend.”

Onder leiding van de sterk spelende verdediger Thomas Brouwer hield Beesd Unitas in bedwang. In de slotfase was er via kansen van Kevin Spronk en Hans Kroeze zelfs nog zicht op een overwinning. “Maar zij hebben voor rust ook een paar prima kansen gehad, waarbij Edwin Tuller goed keepte”, aldus Bronk.

Asperen haalt uit tegen Kerkwijk

asperen • Asperen boekte tegen Kerkwijk met overtuigende cijfers zijn eerste competitiezege: 5-1. De wedstrijd was al na een kwartier beslist. De thuisploeg schoot uit de startblokken en besliste de wedstrijd met een vroege 3-0 voorsprong razendsnel.

“En dat was precies wat we wilden”, zei trainer Jeffrey Kleijn. “Kerkwijk mocht het licht niet zien opkomen. Dat ging een halfuur heel goed. Daarna werd het wat slordiger, maar je kunt ook geen negentig minuten gas geven.”

Binnen vijftien minuten stond het dus al 3-0 in Asperen. Michiel den Hartog, Ruben Boet en Dick Schaaij scoorden. De 4-0 van Gerard Breider na rust bleek de definitieve beslissing. “Daarna hadden we scherper moeten zijn, maar dat kan ook komen doordat je zo ruim voor staat”, zag Kleijn. Kerkwijk deed met de 4-1 wat terug, waarna Boet met zijn tweede de eindstand verzorgde.

Lekvogels wint

rumpt • Lekvogels is de competitie begonnen met een overwinning. De seizoensstart werd door een eerdere afgelasting uitgesteld. Op bezoek bij Rhelico werd met 1-2 gewonnen. Ruben Quint en Kevin de Jong waren trefzeker voor de uitploeg, die het in de tweede helft nog lastig kreeg. ‘’De eerste helft was duidelijk voor ons’’, aldus Ton Delfgou. ‘’Daar hadden we eigenlijk al meer afstand moeten nemen. De tweede helft hebben we nog tien minuten echt gevoetbald, maar had het ook zomaar 2-2 kunnen worden.’’ Toch wilde de trainer na afloop niet klagen: ‘’We hadden misschien wat meer kansen af moeten maken, maar al met al moet je met drie punten in je eerste wedstrijd gewoon tevreden zijn.’’