LRC weer met lege handen

sliedrecht • LRC is ook na twee wedstrijden nog puntloos. Bij Sliedrecht werd met 3-0 verloren. “We hebben wel degelijk onze mogelijkheden gehad”, zei LRC-trainer Emanuël Sluis na afloop. “Zeker over het eerste uur ben ik niet ontevreden. Sliedrecht was in het balbezit wel bovenliggend, maar speelde ook slordig. Daardoor konden wij er af en toe ook onderuit voetballen. Maar als er uiteindelijk 3-0 op het scorebord staat, heeft Sliedrecht natuurlijk wel verdiend gewonnen.”

De thuisploeg nam uit een corner al vroeg de leiding via Bas van Stokkom. Kort na rust kreeg LRC via Bauke Bakker en Axel van Kordelaar zijn twee grootste kansen om langszij te komen, maar die werden gemist. Invaller Niels Nieuwesteeg besliste namens de thuisploeg in de slotfase de wedstrijd. Na de 2-0 een kwartier voor tijd ook verantwoordelijk voor de derde Sliedrechtse treffer en bepaalde daarmee de eindstand.


Heukelum thuis onderuit

heukelum • Heukelum verloor thuis met 1-3 van Wieldrecht. In de vijf minuten voor- én na rust gaf Heukelum de wedstrijd weg. De gasten maakten toen alle drie hun doelpunten. “Zonde, want verdedigend stond het op zich heel aardig”, vond trainer Jerome Ceton. “Maar wij hadden vandaag niet onze beste dag. En dan is het heel lastig om een resultaat te pakken tegen zo’n sterke tegenstander.”

Heukelum kwam na twintig minuten beter in zijn spel. Nadat Ferry Meijdam eerst de paal had geraakt, opende hij kort daarna de score: 1-0. Vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker. In de vijf minuten erna liep Wieldrecht uit naar 1-3. “Toen probeerden we het nog wel, maar het échte geloof ontbrak. Om dat terug te krijgen moet die 2-3 vallen, maar dat gebeurde niet”, aldus Ceton, die zag dat de 2-3 wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.