• Luca van Leer rijdt zijn ereronde.
• Luca van Leer rijdt zijn ereronde. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Luca van Leer clubkampioen

strijen/leerbroek • Luca van Leer is clubkampioen geworden van de kartbaan van Strijen. De negenjarige snelheidsduivel uit Leerbroek schreef na vier ronden de titel in de Mini Junioren-klasse op zijn naam.

“Ik ben echt heel blij”, zei Luca luttele minuten nadat hij in Strijen over de finish van de derde race was gekomen. “Ik had het wel beetje verwacht. Ik hoefde alleen maar te finishen vandaag om kampioen te worden.”

Maar in de derde race was het dus nog even spannend. Na een mooi gevecht eindigde Luca als tweede en daarmee wist hij zich te verzekeren van de titel. Zodoende kon de snelle rijder, die op technisch vlak ondersteund wordt door Albert Broeders, een ererondje met de Nederlandse vlag rijden om zijn kampioenschap te vieren.

In de eerste twee races werd hij tweede en eerste. Samen met de tweede plaats in de derde race leverde hem dat een fraaie tweede plaats op in het dagklassement. Uiteraard ook een uitstekend resultaat waarmee hij bovendien zijn uitstekende vorm onderstreepte die hij het hele kampioenschap had laten zien. De verklaring voor het feit dat hij dit seizoen zo constant snel was, zocht hij in zijn nieuwe Tony Kart. Luca: “Die kart is heel goed. En ik ben brutaler geworden met inhalen. Dat heeft mijn vader me geleerd. Ik heb er veel op getraind.”

Luca strijdt in zijn leeftijdsklasse ook mee om het Nederlands kampioenschap. “In het NK gaat het wel goed, al had ik in Venray een beetje pech. De start in de tweede heat ging toen niet echt lekker. Iemand reed op ons in en toen spinden we allemaal.” In Berghem krijgt over een kleine twee weken de kans om zich te revancheren voor die pech.