Geachte burgermeester,

Onze vader is helaas een van de bewoners die positief is getest onder de bewoners van het kleinschalige complex. Ik heb gisteravond het geluidsbestand van de bijeenkomst in Het Dak kunnen beluisteren. Tot mijn grote schrik en verbazing worden alle RIVM richtlijnen voor een zorgcomplex in zijn geheel niet opgevolgd: zowel positief- als negatief geteste bewoners verblijven gezamenlijk in de huiskamers. Er wordt gesproken dat men beschermende middelen inzet om de positief geteste bewoners te verzorgen, maar wat heeft het voor zin als de bewoners niet in quarantaine worden gezet? Er zou sprake zijn van een milde vorm. Wat maakt het een milde vorm, want Corona pakt voor ieder individueel anders uit? Bewoners mogen door de eerste contactpersoon bezocht worden en ook mee naar buiten genomen worden voor bv een wandeling, wel of geen Corona bevonden bewoner. Hoe zit het met een mogelijke verdere verspreiding in deze gemeente als dit gewoon mogelijk is? Positief geteste medewerkers, die milde klachten hebben, worden geacht gewoon te gaan werken met beschermende middelen. In alle RIVM richtlijnen staat dat men eerst 2 dagen klachtenvrij moet zijn, voordat men zich op de werkvloer mag bevinden. Hoe kan het dat de positief geteste medewerkers gewoon geacht worden te komen werken?

Ik schrijf u deze mail omdat ik ernstig bezorgd ben over bovenstaande gang van zaken. Voor zowel mijn familie als voor de overige bewoners van Leerdam. Mijn familie en de andere betrokken families krijgen geen goed onderbouwde aanpak vanuit het zorgcomplex en hebben weinig vertrouwen in deze gang van zaken. Wij zoeken met zijn allen bescherming voor onze familieleden in het zorgcomplex en voor omringende bewoners. Graag verneem ik van u, wat wij kunnen doen om een verdere uitbraak van Corona te kunnen voorkomen en onze familieleden voor een ernstig ziekbed te behoeden als de richtlijnen binnen het Meesplein niet worden opgevolgd?

Naam en adres bij redactie bekend


Accordeonmiddag

leerdam • In Het Dak in Leerdam wordt zondag 27 september vanaf 12:30 uur een accordeonmiddag gehouden voor accordeonisten en liefhebbers van accordeonmuziek. Accordeonisten spelen onder begeleiding van drummer Joop en basgitarist Gerrit. Bezoekers, maar ook mensen die op het podium willen spelen, wordt gevraagd zich van te voren op te geven. Dat kan bij Peter 06-53321220 of Deanne 06-28230987.

q www.accordean.wordpress.com


Opbrengst KWF collecte in Hellouw

hellouw • De collecte voor KWF Kankerbestrijding, die in de week van 30 augustus tot en met 5 september werd gehouden, heeft in Hellouw 620,45 euro opgebracht.