WHV D1 buigt diep voor Volley B

bergschenhoek • De volleybaldames van WHV waren zaterdagavond in Bergschenhoek niet opgewassen tegen het sterke team van Volley2B. De Asperense dames begonnen slordig aan de wedstrijd. Ze waren zichtbaar onder de indruk van de harde klappen van de tegenstanders en het duurde lang voordat WHV hun eigen spel weer onder controle kreeg. Een kleine inhaalslag aan het einde van de set mocht niet baten: 25-17. In de tweede set werd hard gewerkt voor de punten en door een goede serviceserie van Lotte Kleijer lukte het zowaar om Volley2B bij te houden. Ook werd er aan het net meer gescoord, door onder andere een paar slimme balletjes van Irene Bijl.

Aan het einde van de set knalde Volley2B echter met harde aanvallen toch weer over WHV heen: 27-25. De laatste twee sets lukte het de Asperense dames ook niet om de punten te pakken. Aan het net werd weinig gescoord, door zowel eigen fouten als door een sterk blok van Volley2B. In de vierde set besloten de Asperse dames om nog even alles op alles te zetten om toch een paar punten te pakken, waardoor er zelfs een kleine voorsprong ontstond voor WHV. De dames hielden het niveau niet vast en vielen terug in de onverschillige houding van de eerste en derde set: 25-11 en 25-17.


Pelle Sterk neemt revanche

nieuwland • In de damcompetitie van NDV heeft Pelle Sterk revanche genomen op Jan Alting.

Alting kwam weliswaar een schijf voor, maar koos vervolgens in een gecompliceerde stand een verkeerde voortzetting, waardoor Sterk dam kon halen. De nieuwkomers Chr. de Jong en Eim Buijserd boekten een overwinning. Uitslagen: Pelle Sterk-Jan Alting 2-0, Arie de Ruiter-Cees de Jong 1-1, Alb. v.d. Berg-Theo Haag 1-1, Arie Haag-Ton van Beuzekom 1-1, Wim 't Lam-Ko Heikoop 0-2, Eim Buijserd-Jan van Haarlem 2-0, Chr. de Jong-Jan W. van Kekem 2-0.


Lingemarathon groot succes

leerdam • Zaterdag 19 september werd de eerste editie van de Lingemarathon georganiseerd. De Lingemarathon is een lange afstandsroeiwedstrijd over 57 kilometer. Onderdeel van het marathonroeiklassement van de KNRB. De start en finish was bij roeivereniging Leerdam. Er deden 16 teams mee in roeiboten voor 2, 4, of 8 roeiers. "Je zag dat roeiers blij waren met de kans weer mee te kunnen doen met een wedstrijd en te genieten van mooie roeiwater van de Linge", aldus de organisatie. "Het was prachtig weer, super sfeer, vrolijke deelnemers en blije vrijwilligers. Kortom voor ons zeker voor herhaling vatbaar." Dit alles met uitdrukkelijke inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Daarom werd alles buiten op het grote grasveld achter de botenloods aan de Lingedijk georganiseerd. Foodtruck, wedstrijdsecretariaat, toiletten én ieder team had zijn eigen plek op het veld voordat de ploegen het water opgingen.

q www.rvleerdam.nl


Lekpongers wint

ameide • Lekpongers heeft in de eerste wedstrijd van de nieuwe tafeltenniscompetitie Dordrecht 7 nipt met 3-2 verslagen. Jan de Gans won zijn beide enkelspelen en Martin de Otter wist één partij in winst om te zetten. Het dubbelspel ging verloren.