Veilig en fit blijven fietsen in Leerdam

leerdam • Doortrappen Leerdam houdt dinsdag 27 oktober in samenwerking met SamenDoen een interactief programma met onder andere een verkeersquiz en aansluitend een fietstocht voor de liefhebbers.

Doortrappen is een landelijk initiatief, dat in de gemeente Vijfheerenlanden wordt uitgevoerd door onder andere SamenDoen en de provincie Utrecht. Wethouder Marcel Verweij: “In onze gemeente zijn er veel senioren. En één ding weten we zeker: het worden er alsmaar meer. Wij willen ervoor zorgen dat ze goed kunnen blijven meedoen. Als ze blijven fietsen, blijven ze vitaal en blijven ze anderen ontmoeten.” Tijdens de ‘Doortrapdag’ Leerdam kunnen deelnemers de fiets na laten kijken op veiligheid en comfort, waarbij aandacht wordt besteed aan veilig op- en afstappen en tips worden gegeven waarop fietsers kunnen letten bij de aanschaf van een nieuwe (elektrische) fiets. Dit alles om de kans op een val zo klein mogelijk te maken en veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. In verband met de Corona-maatregelen is er plaats voor een beperkt aantal deelnemers en moeten mensen zich vooraf inschrijven. Deelname is gratis.

Het programma begint om 10:00 uur met koffie/ thee. Daarna is er een interactief programma met praktische informatie over de fiets en veilig deelnemen aan het verkeer. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. ’s Middags is er voor de liefhebbers nog een fietstocht. Graag bij de inschrijving aangeven of er aan de fietstocht wordt deelgenomen. Locatie: Glaspark Leerdam, Bruininxdeelsekade 4. Inschrijven en informatie: cvdwater@samendoen.expert of 06-19618967.