Vijf volle punten voor volleyballers WHV

asperen • Het nieuwe volleybal seizoen voor WHV heren 1 uit Asperen is prima begonnen. In Oosterhout werd een klinkende 4-0 overwinning behaald tegen het ervaren VOKO.

Na het spelen van enkele oefenwedstrijden, die overigens uitstekend verliepen voor de selectie uit Asperen, ging het nieuwe volleybal seizoen afgelopen zaterdag van start. Door VOKO en de wedstrijdleiding waren duidelijke Corona maatregelen genomen; er was geen publiek aanwezig, de gebruikelijke line-up bleef achterwege. Toch waren beide teams blij dat het seizoen weer van start ging.

WHV ging goed van start, en wist een paar punten afstand te nemen. De mannen konden echter niet doordrukken, telkens wisten de mannen van VOKO met een slimme of een harde bal in de buurt te blijven. Uiteindelijk werd de set toch in het voordeel van WHV binnengehaald met 22-25.

In de tweede set, en door een onverwachte opstelling van coach Peer de Jong (die de trainer coach Mirjam Steenis verving), was VOKO even van slag en wist WHV weer het voortouw te nemen. Dankzij een goede servicedruk van Stefan Arp werden de nodige punten binnengehaald. Toch wist VOKO steeds weer terug te komen, waardoor het er op aankwam aan het einde van de set. De mannen van WHV schakelden een tandje bij, en wisten daardoor ook de tweede set naar zich toe te trekken (23-25)

De derde set liet een ander beeld zien. Steeds vaker wist WHV de wedstrijd naar zich toe te trekken. Waar bij de tegenstander enige frustratie naar boven kwam ging het bij de mannen uit Asperen steeds beter draaien. De passes van Joeri van Wijk bleven loepzuiver, waardoor spelverdeler Niels Reder de nieuwe middenman Jonathan Heijting aan kon spelen, die vervolgens ook zijn puntjes meepakte: 16-25.

In tegenstelling tot vorig seizoen wist WHV de concentratie in de vierde set wel vol te houden. De tegenstander kreeg niet de kans om terug te komen in de wedstrijd. Joost de Jong wist een mooie servicereeks neer te zetten. En ook in de vierde set liet de nieuwe aanvoerder Rene Roth een paar prachtige aanvallen zien. De set werd gewonnen met 22-25.