Organisatie Sleepbootdagen wacht nog even af

vianen • De organisatie van de Sleepbootdagen en de Vrienden van de Sleepbootdagen hebben vrijdag overleg gevoerd. Gezien de huidige maatschappelijke ontwikkelingen was het noodzakelijk om de mogelijkheden en onmogelijkheden met elkaar te bespreken.

Voor de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen Vianen heeft de werkgroep normaliter zeven maanden nodig. Uitnodigingen worden verstuurd, overleggen met de Vereniging de MotorSleepboot gestart, sponsoren aangeschreven, contractbesprekingen met de horecaondernemer en de kermis organisatie geagendeerd, er wordt gezocht naar bijzondere schepen om aan het publiek te presenteren en overleg met de veiligheidsregio neemt een aanvang. Als extra belasting neemt, voor de editie van 2021, ook de projectontwikkelaar van Sluiseiland een bijzondere positie in. Dit is nog maar een deel van alle contacten die gelegd moeten worden.

Door de huidige ontwikkelingen aangaande corona heeft de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen besloten om nog niet te starten met de voorbereidende werkzaamheden. De komende weken zullen maatschappelijke ontwikkelingen nauwgezet worden gevolgd en worden de veiligheidsrisico’s in kaart gebracht. Medio november zal de organisatie een definitieve beslissing over de Nationale Sleepbootdagen van 2021 nemen.


Asfaltonderhoud bij Zijderveld

zijderveld • In het weekend van 26 september voert aannemer KWS Infra in opdracht van de provincie Utrecht asfaltonderhoud uit aan een gedeelte van de Provincialeweg (N484) ter hoogte van Zijderveld, tussen de rotonde bij de ingang van het dorp bij de Kerkweg en de rotonde bij de Dorpsweg. Voor de uitvoering van de asfaltwerkzaamheden moet de Provincialeweg over een lengte van 800 meter worden afgesloten, tussen de rotonde Kerkweg en de rotonde Dorpsweg. De wegafsluiting gaat in op zaterdagochtend 26 september om 06:00 uur en duurt tot maandagochtend 28 september, 05:00 uur. Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A2, afrit Geldermalsen, de N327 en de N484. Alle panden blijven bereikbaar. De rotondes blijven open voor verkeer zodat Zijderveld toegankelijk blijft via de Kerkweg en de Dorpsweg. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de N484. Bussen blijven hun normale dienstregeling rijden door Zijderveld. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang door Zijderveld.
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent.