SVS’65 haalt uit tegen nieuwkomer OSC’45: 8-1

spijk • SVS’65 is de eerste koploper van de 4e klasse D. OSC’45, nieuw in het zaterdagvoetbal, werd met zeer duidelijke cijfers opzij gezet: 8-1.

Spijk had weinig moeite met de tegenstander uit de Bossche wijk Orthen. Al voor rust was de wedstrijd beslist: 4-0. Willem Looijen tekende voor de eerste twee treffers van het seizoen. Duane Ruytink en Sam Muilenburg maakten de andere twee.


Na rust was het eerste woord aan de gasten, maar daarna pakte SVS’65 de draad weer op. Aanwinst Fitim Meha knalde de 5-1 binnen. Oudjes Bennie Boeijink en Maurice Schopenhouer deden ook een duit in het zakje. Voor Schopenhouer was het met zijn eerste balcontact van het seizoen ook zijn eerste doelpunt in Spijkse dienst. Het slotakkoord was natuurlijk weer voor Looijen, die er met zijn derde van de middag 8-1 van maakte.


rainer José van de Ven was over het grootste deel van de wedstrijd tevreden. "OSC'45 had een paar aardige voetballers, maar ze waren gewoon nog niet fit. Na rust merkte je al snel dat wij conditioneel een stuk beter waren. Voor rust hebben we wel nog wat te veel kansjes weg gegeven door slordigheden. En als je acht keer scoort, mag je niet klagen, maar we hebben echt nog wel wat kansen laten liggen. Eigenlijk hadden we meer moeten scoren. Dubbele cijfers had makkelijk gekund."