HSSC’61 start goed

's gravenmoer • HSSC’61 kende geen goede voorbereiding op dit seizoen, maar begon de competitie wel met een prima resultaat. Bij ONI won de ploeg van Marcel van Steenis met 1-3. Het werd bijna een droomstart voor HSSC’61, maar de blessure van Jari Aantjes was een behoorlijke smet op de middag. Net terug van een schouderblessure schoot zijn schouder opnieuw uit de kom. “Dat is heel vervelend”, vond Van Steenis. “Even afwachten wat er precies moet gebeuren, maar als hij geopereerd moet worden, kan het wel eens einde seizoen zijn.”

Over het spel bij ONI was Van Steenis wel tevreden. “We hebben dik verdiend gewonnen. Voor rust hadden we een mindere fase, maar verder hebben we prima gespeeld.”

HSSC’61 al in de openingsfase afstand kunnen nemen van de thuisploeg, maar kwam niet verder dan de 0-1 van Nicky van Dam. Na de gelijkmaker van ONI raakten de gasten de kluts kwijt. “Toen hadden we geen grip meer en speelden we te veel de lange bal. Dat is ni ons spel”, oordeelde Van Steenis. Na rust stelde Heicop orde op zaken. Een inzet van Lucas van Dam kreeg door een tikje van Tristan Koet precies de juiste richting mee. Tien minuten voor tijd viel de beslissing: Aron van Soest scoorde de 1-3.

Haaften tevreden ondanks nederlaag

eethen • Haaften verloor bij GDC met 2-0, maar trainer Bart Fransen was na afloop tevreden. “We hebben gedisciplineerd gespeeld en voor elkaar gewerkt. Ik vind de uitslag geflatteerd, wij hadden best een puntje verdiend.” Dat puntje kwam er niet voor Haaften. GDC pakte voor rust al de leiding. Aan dat overigens mooie doelpunt ging mogelijk een overtreding op een speler van Haaften vooraf. “Dat zat ons niet mee. Ik denk dat de scheidsrechter wel eens een betere wedstrijd gefloten heeft”, vond Fransen. Danny Verwolf leek gelijk te maken, maar die treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Na rust kwam GDC sterk uit de kleedkamer, maar kwamen de gasten ook steeds beter in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft viel echter de beslissing. Uit een corner viel de bal via de knie van Jeffrey Wolf binnen: 2-0. “Jammer dat het niks oplevert, maar ik ben blij met wat we op de mat gelegd hebben”, besloot Fransen.

Vuren verrast bij Schoonhoven

schoonhoven • Vuren begon de competitie verrassend goed. Bij Schoonhoven, genoemd als één van de titelkandidaten in 3C, werd het 0-2. Helemaal terecht was die overwinning overigens niet, erkende Vuren-trainer Rick Kolff. “Schoonhoven heeft een goede ploeg en die hadden ook wel het meest recht op de zege. Die gaan ook nog genoeg punten pakken”, zei Kolff. “We hebben vandaag wat geluk gehad, maar wel goed vanuit de organisatie gespeeld. En dan kun je dus ook van zulke ploegen winnen.”

Kenmerkend voor Vurens geluk was een minuut halverwege de tweede helft. Eerst kopte de thuisploeg op de onderkant van de lat. In de tegenstoot opende Vuren via Tygo van Markus de score. De invaller kopte een voorzet van Luuk van der Vliet via de grond binnen. Schoonhoven ging nog meer op zoek naar een doelpunt en Vuren gokte op de snelheid van Van der Vliet en Björn Paul. Die laatste besliste vijf minuten voor tijd met de 0-2 de wedstrijd.