LRC begaat misstap op eerste speeldag

leerdam • LRC kwam niet goed uit de startblokken in de 1e klasse C. In Leerdam won SVL uit Langbroek verdiend met 2-3. “Het is maar één wedstrijd, maar thuis wil je met een overwinning beginnen”, baalde trainer Emanuël Sluis. “De openingsfase was goed, maar daarna werd SVL sterker. Rond de rust geven we de wedstrijd simpel uit handen.” Die fase rond de rust was inderdaad cruciaal. Via Bart Barendregt waren de Leerdammers aan de leiding gekomen. In plaats van met die 1-0 de rust te halen, viel in blessuretijd de gelijkmaker. Die 1-1 was overigens niet onverdiend, want SVL had al twee grote kansen gekregen, die beide knap door doelman Sam van de Water gestopt werden. Na rust was de wedstrijd binnen tien minuten beslist, toen de gasten naar 1-3 uitliepen. LRC probeerde daarna nog wel terug te komen, maar de overtuiging ontbrak. “De 1-4 was veel dichterbij dan onze 2-3”, vond Sluis. Die aansluitingstreffer viel vlak voor tijd nog wel toen Gerritsen alert was. Een resultaat zat er voor de Leerdammers echter niet meer in.