Badmintonners starten seizoen met remise

leerdam • Het eerste team van Badminton Club Leerdam komt dit jaar net als vorig seizoen uit in de landelijke derde divisie. In de eerste thuiswedstrijd werd remise gespeeld tegen Bavel 1: 4-4.

De hoofdmacht van BCL bestaat dit jaar uit Jelmer Agema, Jeffrey van Luijn, Meltem van't pad en Ans van 't Pad- van Hoogdalem. Na vele jaren in het eerste is Jan Peter Sprong lager gaan spelen en komt nu uit in team 3 van Leerdam.

De dubbels gingen tegelijk van start. Herendubbel Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema kwamen niet lekker in hun spel. Door teveel fouten verloren de Leerdammers in een twee setter.

De damesdubbel Meltem van 't Pad en Ans van 't Pad-van Hoogdalem waren in het begin nog zoekend naar hun eigen spel. Naarmate de set vorderde begonnen de dames steeds meer hun draai te vinden en haalde het eerste punt van het seizoen binnen. Jelmer Agema verscheen net als vorig jaar op de baan als eerste heer. Jelmer speelde tegen een zeer ervaren heer en wist goed de zwakke punten te vinden bij Jelmer. Na twee sets ging het punt naar Bavel wat de stand 1-2 maakten. Eerste dame Meltem van 't Pad speelde tegen een 32 weken zwangere dame. Door de dame van Bavel rustig rond te spelen werd de stand weer gelijk getrokken. Jeffrey van Luijn verscheen als tweede heer op de baan. Hij was nog niet slagvaardig genoeg, waardoor hij net iets teveel foutjes maakte. Het derde punt was voor de gasten 2-3. Ans van 't Pad-van Hoogdalem is de tweede dame van het team. Ans moest erg wennen om weer te singelen na bijna een heel seizoen afwezigheid door zwangerschap. Ans wist er steeds meer in te komen maar verloor nipt van de dame van Bavel. Met een 2-4 achterstand gingen de mixen van start.


Sublieme mix

Het nieuwe duo en eerste mix Jelmer Agema en Ans van 't Pad- van Hoogdalem speelde zoals ze het zelf zeiden een sublieme mix. De gasten van Bavel wisten het tempo niet bij te houden en Leerdam haalde het derde punt binnen. Ten slotte kwam het vertrouwde koppel Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad in actie. Het duo zat er nog niet helemaal lekker in maar wisten wel te winnen. Eindstand: 4-4.