• V.l.n.r. Wim van Vuren, Colin Kooyman en Paul Reiche.
• V.l.n.r. Wim van Vuren, Colin Kooyman en Paul Reiche. Foto: Aangeleverd

De Snoek wint Vijfheerenlandencup

leerdam • De Leerdamse hengelsportvereniging De Snoek is zaterdag winnaar geworden van de jaarlijkse viswedstrijd om de Vijfheerenlanden Cup.

Het is een wedstrijd tussen alle hengelsportvereniging in de gemeente. De Snoek was ook gastbeheer.

Er werd gevist langs de Lingedijk bij Kedichem. De omstandigheden waren goed. Er stond een zwakke tot matige westen wind en de zon scheen zo nu en dan en zorgde voor een aangename temperatuur. Er werden veel, vooral kleine vissen gevangen. Totaal wisten de 30 deelnemers ruim 64 kilo vis in hun netten te krijgen. De vangst bestond uit brasems, verder voorns, baarzen, blieken, grondels en enkele roofbleitjes.

Winnaar werd Colin Kooyman van De Snoek. Hij ving 6.750 gram, gevolgd door Paul Reiche van De Snoek met 6.650 gram en Willem Foppen van De Snoek met 5.700 gram. De uitslag verder: 4. Dick Stutz van De Karper uit Meerkerk met 5.600 gram, 5. Harry Bogaard van HSV Ameide met 4.050 gram, 6. Wim van Vuren van De Snoek met 3.500 gram, 7. Rob Westerink van De Karper met 3.200 gram, 8. Bennie van Opijnen van De Snoek met 2.750 gram, 9. Danny van Oort van HSV Ameide met 2.150 gram en 10. Ton van Kooten van De Snoek met 2.100 gram.


Van alle deelnemers telden de beste 4 van iedere vereniging voor de Vijfheerenlandenbokaal. Deze werd gewonnen door een viertal van De Snoek met een totaalvangst van 22,6 kilo. Tweede werd De Karper uit Meerkerk met 11,7 kilogram vis, gevolgd door HSV Ameide met 8,65 kilogram vis, hsv De Huibert uit Schoonrewoerd met 4,1 gram en Door Weer en Wind uit Everdingen met 2,35 kilogram vis.