• Alles over het telen van druiven en het maken van wijn.
• Alles over het telen van druiven en het maken van wijn.

Open dagen Wijngaard De Rijsakker

rumpt • Wijngaard De Rijsakker, gelegen aan de Raadsteeg 12 in Rumpt, houdt zaterdag 19 en zondag 20 september open dagen.

Op beide dagen, tussen 10:00 en 17:00 uur, vertellen de wijnmakers tijdens de rondleidingen alles over het telen van druiven en het maken van wijn. De verschillende wijnen, waaronder medaille winnende wijnen tijdens de Berliner Wein Trophy, kunnen ook geproefd worden. De toegang is gratis en uiteraard worden de COVID-19 richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Ieder jaar vinden eind september de ‘Open Dagen Nederlandse Wijngaarden’ plaats. Door heel Nederland openen wijngaarden hun poorten om belangstellenden alles te vertellen over druiventeelt en het proces van wijn maken. Wijngaard De Rijsakker in Rumpt is een van de wijngaarden die meedoet aan dit jaarlijkse wijnevenement.

De wijnen van Wijngaard De Rijsakker vallen regelmatig in de prijzen tijdens nationale en internationale wijnkeuringen, zoals de ‘Berliner Wein Trophy’ en de ‘Wijnkeuring van de Lage Landen’. Tijdens de open dagen zijn alle wijnen, zowel rode wijn, witte wijn, mousserende wijn als de bijzondere perenwijn te proeven.


Het bourgondische Franse leven, met wijn als middelpunt, was voor de familie Hemelaar de aanleiding om een wijngaard te starten. Nu telen zij de mooiste druiven om daarmee heerlijke wijnen te maken. Maar het bourgondische leven is meer. Helemaal tot rust komen in de Bed & Breakfast, inspirerend vergaderen, of genieten van creatieve workshops? Kom langs bij ‘De Rijsakker’, en proef het bourgondische leven. Kijk voor informatie op: www.wijngaardderijsakker.nl.