Afbeelding

Henny

Konijn Henny zit al een tijdje bij Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden en is op zoek naar een nieuw huisje, zo laat het konijn via de organisatie weten. "Ik ben Henny en ben in februari 2020 geboren, dat kunnen ze zien omdat ik een tatoeage heb. Stoer hè? Helaas was ik wel ziek toen ik hier kwam en was ik erg mager. Inmiddels ben ik gelukkig al wel bijna een pond aangekomen. Ik moest in het begin ook best veel niezen, daar heb ik antibiotica voor gehad het gaat nu een stuk beter. Af en toe moet ik nog wel niezen. Het is vermoedelijk chronisch geworden, zegt de dierenarts. Ik heb wel wat ruimte nodig want ik ben een iets groter konijn. Ik ben vermoedelijk een Duitse hangoor. Wie heeft er een leuke gecastreerde ram die met mij samen wil wonen?"

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Grote stappen in ontwikkeling Hestia's Hof

leerdam • Er zijn grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van Hestia’s Hof, zo is sinds maandag de website www.hestiashof.nl online.
Op de site krijgt de bezoeker een goede indruk hoe het terrein ingericht gaat worden. De locatie van de dierenverblijven, het speelveld, plukveld, picknickveld. Ook is er een voorbeeldpagina met voorbeelden van toekomstige activiteiten. Een belangrijke stap voor het betrekken van mensen in en om Leerdam.

Op de site is een prominente rol weggelegd voor zakelijke sponsoring. Voor de bouw van het geheel zijn immers veel materialen nodig. Van bouwmaterialen tot planten, bomen en struiken. Bedrijven kunnen met een druk op de knop een voorstel downloaden waarmee ze zo kunnen bekijken of ze iets kunnen bijdragen. Geld of materiaal, beiden is mogelijk in ruil voor een mooie promotionele tegenprestatie. Zo kan deze prachtlocatie goed tot zijn recht komen.

Ook betrokken particulieren kunnen indien gewenst een financiële bijdrage overmaken. Het nieuwe mailadres info@hestiashof.nl is vanaf nu ook actief. Bij vragen of aanbod van materiaal kan er altijd naar dit mailadres een bericht verzonden worden.

Ook organisatorisch zijn er recent grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van de nieuwe kinderboerderij en poldertuin Hestia’s Hof. Zo is de vergunningsaanvraag begin juli ingediend. De verwachting is dat er eind september meer duidelijkheid is over de status hiervan.

Dit najaar kan waarschijnlijk begonnen worden met het plaatsen van de beplanting, aanleg van de paden en de bouw van de stallen en het bijbehorende hekwerk.

q www.hestiashof.nl