• Diëtist Janneke denkt graag 'out of the box'.
• Diëtist Janneke denkt graag 'out of the box'. Foto: Bart Teunis

'Dichtbij iemands gewoonten blijven'

leerdam • Diëtistenpraktijk Janneke van Ginkel is sinds 1 juli gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum M3 aan de Quirinus de Palmelaan 110 in Leerdam, het voormalige Jongerencentrum M3.

Janneke van Ginkel is zelfstandig diëtist. Ze heeft jarenlang als sportdiëtist binnen de sportschool gewerkt onder de naam 'Uw Sportdiëtist'. De laatste jaren richt Janneke zich meer op voeding en gezondheid en nu gaat ze verder onder de praktijknaam 'Diëtistenpraktijk Janneke van Ginkel'. Janneke begeleidt mensen individueel. Daarnaast geeft ze presentaties en workshops binnen bedrijven en sportverenigingen. Ook geeft zij afslankcursussen en start ze met een leefstijlcoach in het najaar met het CooL-traject.


"In de praktijk zie ik veel mensen die hun leefpatroon willen aanpassen." Na jarenlang diëten te hebben gevolgd, komen mensen tot de conclusie dat er echt iets moet veranderen, vertelt de diëtiste. "Ik probeer altijd dicht bij iemands eigen gewoonten of patroon te blijven. Het grootste compliment dat ik regelmatig te horen krijg, is dat mijn cliënten zeggen: 'Nou Jan, ik heb normaal gegeten en ik ben ook nog afgevallen'. Je wilt niet dat je cliënten de hele dag door trek hebben en het daardoor niet vol houden." Door net andere keuzes of combinaties te maken, zijn mensen vaak langer verzadigd en houden het daardoor goed vol, legt Janneke uit. "Regelmatig zie ik mensen met andere hulpvragen, zoals ondergewicht, maag- en darmklachten, diabetes of eetbuistoornissen. Een gezonde en uitgebalanceerde voeding is belangrijk om je fit en energiek te voelen en soms heb je net dat ene duwtje in je rug nodig of begeleiding zodat je weer verder kan. Bij sporters zijn er weer andere vraagstukken, zo mag bijvoorbeeld de wens om droog te trainen nooit ten koste gaan van een sportprestatie. Ook hier is maatwerk essentieel."

Janneke is een ervaren diëtist, die 'out of the box' denkt en handelt. "Je kunt al je vragen stellen waardoor je zelf het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden." Weten wat Diëtistenpraktijk Janneke van Ginkel kan betekenen? Maak een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend informatieconsult via 06-42370045 of info@jannekevanginkel.nl of kijk op www.jannekevanginkel.nl.