Jeugdlintje in West Betuwe

west betuwe • De gemeente West Betuwe is trots op jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Daarom reikt wethouder Rutger van Stappershoef binnenkort de eerste jeugdlintjes van West Betuwe uit. Dat doet hij op vrijdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind.

Met een tastbare waardering wil de gemeente de betrokkenheid van jongeren belonen. En hun inzet voor de leefbaarheid binnen de gemeente onder de aandacht brengen. De Jongerenadviesraad heeft hierover meegedacht. Dit heeft geleid tot het jeugdlintje West Betuwe.

Jaarlijkse uitreiking

Het jeugdlintje gaat jaarlijks uitgereikt worden aan een jongere of groep jongeren die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Denk aan een jongere die zich vrijwillig inzet voor een vereniging of een maatschappelijke organisatie in een dorp. Een schoolklas die geld inzamelt voor het goede doel. Of een jongere die zorgt voor een oudere of zieke.

Een aantal leden van de Jongerenadviesraad en een afgevaardigde van de gemeente vormen de jury. Zij bepalen of de genomineerden voldoen aan de voorwaarden. Alleen jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud komen in aanmerking. Ook een klas, team of groep mag genomineerd worden.
Op onderstaande website staat meer informatie over de voorwaarden. Ook kunnen daar nominaties worden aangemeld. Nomineren kan tot 1 oktober 2020.

q www.westbetuwe.nl/jeugdlintje


Inwoners VHL en duurzaamheid

vijfheerenlanden • Hoe denken inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden over duurzaamheid? Duurzaamheid gaat niet alleen over energie en klimaat, maar ook over hoe met grondstoffen om te gaan.

De gemeente Vijfheerenlanden is benieuwd hoe inwoners tegenover duurzaamheid en duurzame energieopwekking staan. Wat verstaan zij bijvoorbeeld onder duurzaamheid? Weten zij hoe ze een steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering? Kennen zij de verschillende vormen van duurzame energieopwekking en hoe staan ze hier tegenover?

Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen over duurzaamheid heeft de gemeente Vijfheerenlanden een enquête opgesteld. Inwoners van de gemeente kunnen deze vragenlijst invullen op de website Natuurlijk Vijfheerenlanden, het invullen kost ongeveer tien minuten.

De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met zondag 20 september 2020.

q www.natuurlijkvijfheerenlanden.nl