• Bettina met het vaasje waar het allemaal mee begon.
• Bettina met het vaasje waar het allemaal mee begon. Foto: Fotografie Studio Ziezo

Sommer Dutch Glass Art start op in Leerdam

leerdam • Haar eerste fascinatie voor glas ontstond bij Bettina Sommer met Oranjevaasjes. "Toen ik een jaar of 12 was kreeg ik van mijn moeder een bevrijdingsvaasje dat ze had gekocht op een rommelmarkt. Het verhaal achter dit vaasje, de vorm en de prachtige warme kleur oranje als het licht erop viel, inspireerden me om een glasverzameling te beginnen."

Dat ene vaasje had grote gevolgen voor het verdere leven van Bettina, want van haar hobby maakte zij haar werk. En inmiddels is zo ook een eigen bedrijf in het haar zo geliefde product begonnen.

"Als voormalig general manager van Royal Leerdam Crystal ben ik per 1 september mijn eigen bedrijf gestart. Sommer Dutch Glass Art is een oer-Hollands merk met internationaal karakter en gevestigd op dezelfde locatie aan de Lingedijk 8 in Leerdam. Glaskunst heeft al vele jaren mijn passie. Met ruim 25 jaar ervaring in glas, waarvan 14 jaar in diverse functies bij Royal Leerdam Crystal. Ondanks de corona-crisis zie ik mogelijkheden om in Leerdam Glasstad een bedrijf in glaskunst te starten. Ook kan ik dezelfde graveermogelijkheden aanbieden met mijn zandstraal- en graveermachines, die zijn uniek in de regio."

Bettina adviseert klanten bij de aanschaf van kunstobjecten, relatiegeschenken en awards en maakt deze eventueel op maat. "Samen met ontwerpers en ambachtsmensen kan ik unieke glasobjecten voor bedrijven en particuliere verzamelaars maken. De glasobjecten worden gemaakt in samenwerking met glasstudio’s in Leerdam en daarbuiten. Ik ben er trots op ook de unieke glasobjecten van Barbara Nanning, Bernard Heesen, Bibi Smit, Geir Nustad en Albert Seubring te kunnen aanbieden."

Vanuit de historische werkplek in de oude fabriek aan de Lingedijk 8 in Leerdam werkt Bettina samen met ervaren meesterslijper Albert Seubring en graveur Yvonne Vissers. "Indien gewenst kunnen objecten worden gepersonaliseerd door een met de hand aangebrachte gravure van bijvoorbeeld bedrijfsnaam, logo of tekst."

meer informatie over Bettina en Sommer Dutch Glass Art is te vinden op onderstaande website:


q www.Sommerdutchglassart.com