Overzicht bekervoetbal

regio • Zaterdag stond de laatste bekerronde in de poulefase op het programma. De wedstrijden van LRC en Heukelum werden wegens corona-perikelen uitgesteld. WNC plaatste zich eenvoudig voor de volgende ronde.

De Waardenburgers wonnen met liefst 2-8 bij Madese Boys. Door het terugtrekken van Arkel was WNC overigens al zeker van het bereiken van de volgende bekerronde. WNC’s nieuwe spits Mirel Ibrahimovic scoorde er met vier treffers lustig op los. Gideon Emanuels nam twee treffers voor zijn rekening. Kay van den Boogaard scoorde één doelpunt. De laatste WNC-treffer was een eigen doelpunt.

Leerdam Sport en Asperen

Leerdam Sport had in de beker nog kans om Meerkerk pootje te lichten, maar een stunt kwam in het onderlinge duel niet echt binnen bereik van de Leerdammers. De vroege 1-0 van de thuisploeg was eigenlijk al de doodsteek. Na de 2-0 voor rust liep Meerkerk na rust uit naar een comfortabele 5-0 voorsprong, voordat Maurice Sporkslede en Joseph Charway in de laatste tien minuten iets terug deden. In diezelfde poule was Asperen na twee nederlagen al uitgeschakeld, maar het sloot de voorbereiding met een goed gevoel af na een 4-2 overwinning op sc Everstein. De thuisploeg kwam tegen de één klasse hoger spelende tegenstander voor rust na een treffer van Jort Binneveld op achterstand. Dennis Rooijackers veroorzaakte daarna ook nog een strafschop, maar de Asperen-doelman stopte de inzet van Björn Stathi. Na rust kwam de thuisploeg via Michiel den Hartog op gelijke hoogte. Een eigen doelpunt van Maikel Groenenberg bracht de gasten weer op voorsprong. Al snel maakte Gerard Breider gelijk en via Tareq Ibrahim en Rick van Loopik pakte de thuisploeg nog de overwinning.

Haaften-ASH

ASH had bij Haaften nog kans op de poulezege in de beker, maar daarvoor was een ruime zege nodig. Bij het één klasse hoger spelende Haaften werd het echter 2-2. Haaften wist na twee nederlagen dus opnieuw niet te winnen in de beker. Haaften leek zijn eerste officiële seizoenszege te gaan pakken. Thijmen Gerringa tekende al vroeg voor de 1-0. Danny Verwolf maakte er 2-0 van. Via Bernd Duijzer kwam ASH al voor rust terug in de wedstrijd. Na rust bepaalde Danny Bijl uit een strafschop de eindstand op 2-2.

Beesd uitgeschakeld

In een poule met drie ploegen waarin sv O.S.S. 1920 zich terugtrok stond voor Beesd de enige officiële bekerwedstrijd op het programma. Daarin was sv BLC met 1-5 te sterk. De Bossche tegenstander won eerder met 5-0 van O.S.S 1920, maar omdat die ploeg zich terug trok, was die zege van geen waarde. En dus ging het tussen Beesd en de Bossche derdeklasser. Sv BLC trok aan het langste eind. “De uitslag was duidelijk, maar we speelden niet slecht”, vond Beesd-trainer Dick Wammes. “Iedere halve kans voor hen was raak terwijl wij diverse mogelijkheden onbenut lieten.” De enige Beesdse treffer kwam van Bram Wakker, die voor de 1-4 tekende.

SVS'65

SVS’65 had aan een gelijkspel genoeg om de volgende bekerronde te bereiken, maar moest bij NOAD’32 de poulewinst aan de tegenstander laten. De derdeklasser uit Wijk en Aalburg nam voor rust een 1-0 voorsprong. Na de thee maakte Sam Muilenburg gelijk. De thuisploeg kwam opnieuw aan de leiding, maar het bleef lang spannend. Vlak voor tijd besliste NOAD'32 met de 3-1 de wedstrijd.