Een middag vol zomerverhalen

geldermalsen • In De Pluk in Geldermalsen wordt zondagmiddag 13 september tussen 14:30 en 16:30 uur de zomer gevierd tijdens de vrolijke literaire middag van Gewoon Taal.

Dan worden namelijk de leukste en mooiste verhalen en gedichten gepresenteerd, die in de afgelopen twee maanden door verschillende mensen geschreven zijn in het kader van het schrijf-event ‘Zomerschrijfsels’.

In een programma vol vertellingen, theater, muziek en videobewerkingen staan deze Zomerschrijfsels centraal. Daar tussendoor speelt Toneelgroep T-jater bij enkele verhalen en gedichten een korte sketch en zo wordt de middag een unieke literaire middag, waarbij ook het publiek regelmatig wordt geprikkeld tot meedoen. In verband met de COVID-19-maatregelen is er plek voor maximaal 29 bezoekers in de theaterzaal.

Met het schrijf-event ‘Zomerschrijfsels’ en de ‘Middag vol Zomerverhalen’ viert hét bureau voor taalles, tekstwerk en theater ‘Gewoon Taal’ uit Geldermalsen haar passie voor taal en toneel én de zomer van 2020. Verschillende schrijvers hebben gereageerd op de oproep tot het schrijven van een zomerverhaal of zomergedicht. Dinie van Oort, docent van Gewoon Taal en schrijver/ regisseur van Toneelgroep T-jater, heeft bij verschillende inzendingen een klein stukje theater, dans, video of muziek bedacht.

Het programma van deze literaire middag bestaat uit twee delen van 45 minuten met een pauze van 20 minuten ertussen. ‘Een Middag Vol Zomerverhalen’ vindt plaats op zondag 13 september van 14:30 tot 16:30 uur in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen. Voor iedereen staat er voor aanvang een gratis kopje koffie of thee klaar. Kaartjes voor deze middag (3,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Gewoon Taal, via 06–14646082 of info@gewoontaal.nl.