Horecaondernemer gezocht voor nieuw Lingepark

west betuwe • De gemeente West Betuwe richt het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied in Geldermalsen anders in. Op deze plek is ruimte voor een nieuwe horecagelegenheid.

De gemeente is nu op zoek naar een ondernemer die op deze plaats wil bouwen en exploiteren. Geïnteresseerden kunnen tot en met 27 september inschrijven via www.westbetuwe.nl/lingepark.

Op de schop

Wethouder Economie Ed Goossens: “We dagen ambitieuze horecaondernemers uit om in te schrijven voor dit unieke project! De inrichting van het gebied gaat op de schop. Zo maken we een verbinding tussen het centrum en de Linge. Het zorgt voor een levendige plek aan de oever van de rivier. Op die plaats is ruimte voor een nieuwe horecagelegenheid."

"Daarbij zijn er wel verschillende randvoorwaarden. Het pand moet onder andere passen bij de omgeving en waarde toevoegen voor bezoekers. Ook moet het laagdrempelig en openbaar toegankelijk zijn. De toiletten in het pand zijn bijvoorbeeld openbaar.”

Voorwaarden

Op onderstaande website staat tot en met 27 september alle informatie over het project. Daar is het bestemmingsplan en het rapport ‘Marktonderzoek horeca invulling’ te vinden. Tevens is daar meer achtergrondinformatie en alle randvoorwaarden te lezen. Voor meer informatie of met vragen kan contact worden opgenomen via info@horeca-lingepark.nl.

Het opnieuw inrichten doet de gemeente niet zomaar. Zij werkt op basis van een visie voor het gebied.

"We streven ernaar om het centrum en de Linge beter op elkaar aan te laten sluiten. Dat doen we door het terrein opnieuw in te richten. We zorgen bijvoorbeeld voor betere toegankelijkheid voor fietsers en wandelaars."

"Ook maken we door middel van een breed pad een verbinding tussen het winkelgebied en de rivier. De uitstraling en leefbaarheid van de omgeving krijgen een update."

q www.westbetuwe.nl/lingepark