Rommelmarkt in Vuren gaat niet door

vuren • Vanwege het coronavirus gaat de rommelmarkt in- en rondom de Thaborkerk, in De Koels en in de Molenlaan in Vuren dit jaar niet door.

De 45ste rommelmarkt zou plaats vinden op zaterdag 12 september. Het bestuur van de rommelmarkt heeft tot haar spijt moeten besluiten het evenement af te gelasten, omdat zij op geen enkele manier de regels zoals de anderhalve meter afstand houden van elkaar kan handhaven. En de gezondheid van vrijwilligers en bezoekers gaat boven alles.

Het bestuur hoopt in september 2021 als vanouds de rommelmarkt weer te kunnen organiseren en iedereen in een goede gezondheid te begroeten.


Informatieavonden radarstation

herwijnen • Op woensdag 16 en donderdag 17 september worden er informatieavonden gehouden over het plan voor een militair radarstation aan de Broekgraaf 1 in Herwijnen.

In dorpshuis de Poort in Herwijnen krijgen bewoners de gelegenheid vragen te stellen aan onder andere vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, het Rijksvastgoedbedrijf, de GGD en TNO.

Stukken inzien

De informatieavonden volgen op de publicatie van het voorontwerp van het Rijksinpassingsplan. De stukken zijn sinds 31 augustus beschikbaar voor het publiek.
De documenten zijn in te zien op het gemeentehuis van West-Betuwe of te raadplegen via www.defensie.nl/radarstations. Daar valt ook te lezen wat de planning is en hoe bewoners een reactie kunnen geven op het plan.

Aanmelden

In verband met de landelijke corona-maatregelen moeten geïnteresseerden zich vooraf aanmelden voor een bijeenkomst. Er wordt gewerkt met verschillende tijdstippen om 1,5 meter afstand te kunnen houden en te voorkomen dat er teveel mensen op hetzelfde moment zich in de zaal bevinden. Meer informatie over de bijeenkomsten en aanmelden hiervoor is te vinden op:

q www.defensie.nl/radarstations