Nationale orgeldag

beesd • De open Monumenten- en Orgeldag wordt zaterdag 12 september gehouden en ook de St. Pieterskerk in Beesd opent de deuren. Van 10:30 uur tot 15:30 uur zullen er doorlopende 'orgeldemo’s' ten gehore worden gebracht. Tevens zal er uitleg worden gegeven over de werking van het orgel met een 'kijkje' in de orgelkas. Er wordt volop gelegenheid geboden om het orgel zelf te bespelen.

Om 15:30 uur geeft Cees van Ooyen een orgelconcert met werken van onder andere Bach, Krebs, Mendelssohn, Franck, Karg-Elert en van Ooyen. Tevens is er in de kerk een expositie te zien over Indonesische kunst- en gebruiksvoorwerpen. Ook de toren kan worden beklommen.


Fruitplukdag in de boomgaard

regio • Elke zaterdag in september zelf appels en peren plukken in de boomgaard in de Vijfheerenlanden. De vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden. In de hoogstamfruitboomgaard proeven de plukkers de smaak van oudhollandse fruitrassen. Fruit plukken is een leuke activiteit en goed te doen op anderhalve meter afstand. Deelname aan de Fruitplukdag is gratis, voor het geplukte fruit wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Aanmelden is verplicht en kan via info@natuurcentrum.nl. Geef aan op welke datum en met hoeveel personen er geplukt gaat worden.


Mirage in Stadspodium GO

leerdam • In Stadspodium GO in Leerdam staat zaterdag 12 september Mirage twee keer op het podium: vanaf 19:30 en vanaf 21:30 uur. De entree bedraagt 20 euro. Mirage bestaat uit vijf uitmuntende muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. De songs worden weergaloos vertolkt.
Naast het latere werk zal natuurlijk ook de oude Fleetwood Mac zo nu en dan voorbijkomen met prachtnummers als ‘Oh Well’, ‘Need your love so bad’ en ‘Albatros’.

q www.go-leerdam.nl