Afbeelding

Bailey 2

Baily 2 is de laatste kitten bij Dierentehuis Vijfheerenlanden dat nog graag een nieuw mandje zou willen. Baily 2 is een zwart wit katertje met een zwarte vlek onder de neus. Hij vindt spelen fantastisch, is sociaal en heeft een goed werkend motortje. De kitten kan niet bij kleine kinderen geplaatst worden, die vindt hij nog te spannend. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het gastgezin via 06-11513916.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Afmijnzaal wordt leslocatie

regio • Studenten die teeltopleidingen volgen bij Helicon Geldermalsen kunnen vanaf 1 september terecht in de afmijnzaal van FruitMasters in Geldermalsen voor hun lessen. Vanwege de anderhalve meter afstandsregel die tussen studenten onderling en docenten gehanteerd dient te worden, is er in het schoolgebouw van Helicon Geldermalsen niet genoeg lesruimte beschikbaar om alle studenten te ontvangen. FruitMasters stelt haar afmijnzaal beschikbaar waar docenten hun lessen kunnen geven. "Digitaal lesgeven wordt goed ontvangen, maar we geven er de voorkeur aan om de student zoveel mogelijk live te zien om het persoonlijke contact met hen niet te verliezen", aldus teamleider Helicon Geldermalsen Mar-Jan van Galen. "We hebben ons bedrijvennetwerk benaderd met de vraag wie een grote ruimte beschikbaar waar lesgegeven kan worden. FruitMasters gaf direct aan hun samenwerkingspartner en buurman Helicon te kunnen ondersteunen." De huidige teeltstudenten van Geldermalsen die dagelijks les volgen en de teeltstudenten die één keer in de week les hebben, mogen nu gebruik maken van de afmijnzaal bij FruitMasters om gezamenlijk onderwijs te volgen op 1,5 meter. Een andere kennispartner die haar ruimte ter beschikking stelt voor de studenten is Agro de Arend uit Opheusden. En dankzij de Gemeente Geldermalsen kan Helicon ook met studenten terecht op het politiebureau.
Helicon is als één van de onderwijsinstellingen verbonden aan de Fruit Tech Campus en biedt de vernieuwde fruitopleiding mbo BBL Teelt & Tech aan.


Tweedehands kleding

waardenburg • De komende weken start het Kledinghuis met de verkoop van tweedehandskleding voor het najaar en de winter. Alle zomerkleding is afgeprijsd met vijftig procent. Het Kledinghuis is te vinden aan de Heideweg 12 in Waardenburg. Het Kledinghuis, dat (op afspraak) ook kledingbank voor minima is, is open op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur, op woensdag van 10:00 tot 12:00 uur en in de middag op afspraak.

q www.heidewaard.nl