De jarige JOP in Lexmond trakteert

lexmond • Lexmond Ontmoet En Doet houdt vrijdag 18 september in samenwerking met stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland en Zederik In Beweging ‘De Jarige JOP Trakteert’. Deze activiteit vindt plaats van 15:30 uur tot 17:00 uur op het evenemententerrein in Lexmond en wordt georganiseerd ter ere van het éénjarig bestaan van de Jongeren Ontmoetingsplek.

Kinderen en jongeren vanaf groep 7 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom om te komen spelen en sporten. De bezoekers zullen onder andere gaan boogschieten in samenwerking met Schuttersgilde St. Martinus & St. Antonius. En natuurlijk is er ook de traktatie van de jarige JOP. Opgeven is niet nodig. Bij vragen kan gebeld worden met jongerenwerker Wolter Dijkstra via 06-47094455.


Appels persen bij Stroomhuis

neerijnen • De mobiele sapmachine staat zaterdag 19 september tussen 8:00 en 17:00 uur op het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen. Iedereen die appels en peren tot sap wil laten persen kan deze aanleveren in partijen van minimaal 75 kilo (drie veilingkisten vol). Grote partijen zijn ook te verwerken. De kosten bedragen 5,50 euro voor een 5-literpak en 3,90 euro voor een 3-literpak. Voor de late appels en peren komt de mobiele sapmachine nog een keer, namelijk op 10 oktober. Om lange wachttijden te voorkomen wordt er tevoren een rooster gemaakt. Daarom is tijdig (uiterlijk 13 september) aanmelden via de website www.stroomhuisneerijnen.nl noodzakelijk.


Tweede container bij strandje

lexmond • Bij het strandje aan de Lek bij Lexmond heeft de gemeente Vijfheerenlanden onlangs een tweede afvalcontainer geplaatst. Dorpsinitiatief Lexmond had bij het gemeentebestuur aangedrongen op extra afvalbakken, zo liet bestuurslid Wilm van Steenis weten. De reden: de ene kliko die er stond bleek in praktijk niet voldoende ruimte te bieden aan de hoeveelheid afval die werd achtergelaten.