Spelers VV Heukelum en LRC besmet met corona

heukelum/ leerdam • Binnen de selectie van zaterdagtweedeklasser Heukelum is een speler positief getest op covid-19, meldt het clubbestuur maandagavond. In afwachting van het testresultaat was de speler afgelopen zaterdag bij het bekerduel tegen SC 't Zand niet op De Vriezenwijk aanwezig. Wel is hij donderdag, toen hij nog niet was getest, met een aantal andere selectiespelers in aanraking geweest. Zij hebben momenteel contact met de GGD. Het bestuur van vv Heukelum heeft besloten dat de A-selectie en de technische staf voorlopig niet actief en aanwezig mogen zijn op sportpark De Vriezenwijk. De oefenwedstrijd van dinsdagavond 8 september tegen WNC werd afgelast en ook de trainingen van de A-selectie gaan tot nader order niet door. Alle andere elftallen mogen vooralsnog wel gewoon trainen. Volgens het clubbestuur is er geen reden tot paniek: "We verzoeken de leden de rust te bewaren. Er zal overleg zijn met KNVB en GGD over eventueel verder te nemen stappen."

LRC

Een speler van LRC Leerdam, niet bekend uit welk elftal, heeft het clubbestuur maandag geïnformeerd dat hij besmet is met covid-19.
De betreffende speler nam zaterdag uit voorzorg al zijn verantwoordelijkheid en is niet op het Glaspark geweest, waardoor verdere besmetting is voorkomen. Wel heeft hij met één andere speler langer van 15 minuten contact gehad binnen de anderhalve meter afstand. Deze speler zal door de GGD worden geïnformeerd over welke maatregelen hij dient te nemen. LRC-voorzitter Raf Monteziones: "We willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk is dat we met z'n allen de Corona-regels naleven om samen Corona zoveel mogelijk te voorkomen."


Stedoco eenvoudig langs tam Ajax

hoornaar • De amateurs van Ajax waren voor SteDoCo een heerlijke tegenstander om de competitie tegen te openen. Met 4-1 kwamen de Amsterdammers er nog genadig vanaf. Wie anders dan Joran Schröder opende de score. Milad Itezar stuurde Benjamin van Wanrooij de diepte in. Diens feilloze pass werd door de aanvoerder prachtig in één keer op de slof genomen; 1-0. Ajax had vervolgens haar handen vol aan het goed combinerende SteDoCo. Met kunst- en vliegwerk bleef de 2-0 uit. Het bleek uitstel van executie. Halverwege de eerste helft was het namelijk opnieuw raak. Guytano dos Santos gaf het laatste tikje, na een aanval over diverse Hoornaarse schijven met de uitblinkende balafpakker Ibrahim Toure in de hoofdrol. De uiterst fitte nummer 15 was een lust voor het oog. Veel meer dan een schot op de vuisten van de werkloze Smith was er aan Amsterdamse kant niet te melden. Schröder had de 3-0 op de schoen, maar schoot de bal van dichtbij over het vangnet. Niet veel later was het wel prijs. Na een puike counter bracht Vincent Verheul Marlon Pereira in stelling, die perfect was met zijn afronding en de niet eens geflatteerde 3-0 op het scorebord zette. Na een onoplettendheid in de Alblasserwaardse achterhoede liet Ricardo Fransberg, met een fraaie goal via de onderkant van de lat, op slag van rust de Amsterdammers zuinigjes juichen. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Een ongewijzigd SteDoCo nam weer het initiatief, maar liet opnieuw enkele dotten van kansen onbenut. Pereira en Schröder waren niet scherp in de afronding. Op het uur was Bryan Jongeneel dat wel. Met een rake kopbal, uit een goede corner van Jesse Wielinga, bepaalde hij de eindstand op 4-1.