SC Everstein laat klaar met Leerdam Sport‘55

leerdam • SC Everstein heeft een verdiende 1-3 zege behaald tegen Leerdam Sport’55. De Leerdammers konden na de goede start een week eerder tegen Asperen dus niet stunten tegen de één klasse hoger spelende tegenstander.

Vooral in de eerste helft waren de gasten dominant. Er werden veel kansen gecreëerd waarmee te weinig werd gedaan. Ook de thuisclub kreeg twee prima kansen, maar de reddingen van doelman Ricardo de Keijzer mochten er zijn. Pal voor rust kreeg de Leerdamse sluitpost een vrije trap van Simon van Zante onvoldoende onder controle en in de rebound was Robbie de Roos er als de kippen bij om zijn slag te slaan: 0-1.

In de eerste minuut van de tweede helft legde Van Zante de bal uit een corner op het hoofd van Rick Fierens, die voor 0-2 tekende. Leerdam Sport ’55 ging wat vaker de lange bal hanteren. De defensie van de gasten reageerde daar na een kwartier niet goed op waardoor het via Efrath Malawauw 1-2 werd. Links en rechts werd er gewisseld. En lange tijd kon het nog alle kanten op. Tegen Asperen maakte Leerdam Sport juist in de slotfase het verschil, maar dat zat er ditmaal niet in. Op slag van tijd legde invaller Joran het Lam de bal panklaar voor de voeten van Van Zante, die er 1-3 van maakte.

Doordat SV Meerkerk met een 5-0 overwinning tegen Asperen ook zijn tweede duel won, ligt die ploeg op schema om de volgende ronde te bereiken. Leerdam Sport gaat zaterdag op bezoek op Sportpark De Burcht. Voor de Leerdammers volstaat alleen een ruime zege.

Als de ploeg van trainer Yoni Sahertian daarin slaagt, heeft ook sc Everstein nog een kans. Daarvoor moet de ploeg dan in ieder geval winnen bij Asperen.