Vuren na rust eenvoudig langs Haaften

vuren • Vuren herstelde zich tegen Haaften van de bekernederlaag bij ASH. De ploeg van Rick Kolff bleek na rust een maatje te groot voor een matig Haaften: 4-1.

Voor Haaften betekende het na de thuisnederlaag tegen Herovina de tweede bekernederlaag. Daarmee is de ploeg van Bart Franssen uitgeschakeld.

In Vuren werd voor rust na een kwartier spelen binnen een minuut twee keer gescoord. Danny Verwolf bracht Haaften eerst aan de leiding door bij de tweede paal een voorzet van Matthijs Donker binnen te tikken. Snel daarna was het alweer gelijk toen Lorenzo Kooiman een voorzet van uitblinker Luuk van der Vliet binnen frommelde.

Waar het krachtsverschil voor rust nog beperkt was, was dit in de tweede helft anders. Vuren pakte al na anderhalve minuut de leiding. Björn Paul eindigde een prachtige actie met een niet zo heel indrukwekkend schot, maar via Haaften-verdediger Kevin Snoek eindigde de bal toch achter doelman Wesley van Eck. Daarna legde Haaften de thuisploeg vrijwel niets meer in de weg en had het verschil ook een stuk hoger kunnen uitvallen. Invaller Ryan van Wijk maakte er met zijn eerste balcontact 3-1 van, toen alert was na een vrije trap van Luuk van der Vliet tegen de paal.

Het slotakkoord was weer voor Björn Paul die met zijn tweede doelpunt voor de mooiste treffer van de middag zorgde. De jonge spits nam een voorzet van Timothy Bonthuis heerlijk aan met de buitenkant van zijn voet en volleerde de 4-1 binnen.

Vuren krijgt zaterdag bezoek van Herovina. Bij winst in de derby gaat het over de buurman heen in de stand in de bekerpoule en is het daarna afhankelijk van de uitslag bij Haaften-ASH.