HSSC’61 afgetroefd door Unitas

gorinchem • HSSC’61 ging op bezoek bij Unitas met 3-1 onderuit en zal er nog een hele kluif aan hebben de volgende bekerronde te bereiken. Alleen een ruime zege bij De Alblas volstaat voor poulewinst.

Dat het zaterdag in Gorinchem halverwege 1-1 was, mocht een klein wonder heten. Vooral in het eerste halfuur had HSSC’61 moeite met de beweeglijke thuisploeg, maar verder dan 1-0 liep de schade niet op. "We werden toen onder de voet gelopen", gaf trainer Marcel van Steenis toe. "We hadden moeite met hun diepgang en hadden onze zaken defensief niet op orde." De eerste fatsoenlijke aanval van Heicop was kort voor rust via Lucas van Dam wel direct raak.

In de tweede helft had HSSC’61 zijn zaken beter voor elkaar, maar kon het een nederlaag niet voorkomen. De 2-1 viel uit een door de gasten betwiste strafschop. "De tackle van Kees van den Berg was keurig op de bal. Vrij snel daarna viel ook de 3-1 en was de wedstrijd beslist. HSSC'61 heeft nog kans op het bereiken van de volgende bekerronde, maar moet daarvoor afrekenen met het sterke De Alblas.