• De volleybaljeugd van Haaften Kwiek.
• De volleybaljeugd van Haaften Kwiek. Foto: Aangeleverd

Beachvolleybal-toppers geven clinic

haaften/asperen • De beachvolleyballers van TeamNL bezorgden de jeugd van WHV Asperen en volleybalvereniging Haaften Kwiek vorige week een onvergetelijke avond met de TeamNL Beach Tour.

De jeugdleden van Haaften Kwiek kregen training van Raïsa Schoon en Puk Stubbe, de WHV-jeugd van Emi van Driel en Puk Stubbe.

De beachvolleybal-toppers daagden de jeugd uit met oefen- en spelvormen. In Haaften deden twaalf jeugdleden mee aan de clinic, in Asperen maar liefst 25 kinderen.

De TeamNL Beach Tour is een initiatief van de beachvolleybalspelers van TeamNL en de Nederlandse Volleybalbond waarmee jeugdige volleyballers worden geïnspireerd door de Nederlandse beachvolleybaltop. Volleybalverenigingen mochten zich voor deze clinic aanmelden bij de NEVOBO, een mooie kans voor de jeugdleden waar beide clubs gebruik van maakte.


Schoon, Stubbe en Van Driel spelen in de Nederlandse eredivisie. Raïsa Schoon veroverde onlangs nog samen met Katja Stam de Nederlandse titel. Emi van Driel speelde bij Voltena en de Kadijk University in Werkendam en speelt met haar oudere zus Mexime nu in het Beach Volleybalteam Nederland en komt uit in de Beachvolleybal eredivisie. Puk vormt met Julia Wouters een duo in de eredivisie.

De volleybalkinderen stelden de beachvolleybaltoppers diverse verrassende vragen over hun leven in en rondom het volleybal, waardoor ze een goede inkijk kregen in het leven van topsporters. De toppers trainen tweemaal per dag. In de weekenden spelen ze wedstrijden in Nederland of internationale wedstrijden.