'Ga niet zomaar op pad'

west betuwe • Ook in West Betuwe staat Open Monumentendag weer voor de deur, namelijk op zaterdag 12 en zondag 13 september.

Monumenten in heel Nederland zijn dan gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar men normaal niet zo snel komt. Dit jaar is het anders dan anders. Het gaat door, maar in aangepaste vorm. Monumenten zijn digitaal of fysiek geopend. Wie op pad gaat, wordt geadviseerd eerst op www.westbetuwe.nl/openmonumentendag te kijken of reserveren nodig is.

Wethouder Rutger van Stappershoef: “In heel de gemeente West Betuwe zijn monumenten open. Zo kunt u naar de Dikke Toren in Varik gaan, de kasteeltuin van kasteel Neerijnen ontdekken of het Rumpts Kerkje bekijken. Of wat dacht u van landhuis Noordenhoek en de Boutesteijnse Sluis? De Laaglandse molen in Hellouw en de Schuurbergen in Opijnen doen ook mee. Deze laatste twee plekken zijn digitaal open. Een bezoek is helemaal gratis.”

Alle te bezoeken plekken zijn te vinden op de website van de gemeente. Per locatie is te het programma en de contactgegevens te lezen. Ga niet zomaar op pad, maar check vooraf of er gereserveerd moet worden.