Open Podium op Monumentendag

neerijnen • Het thema van monumentendag 2020 is 'Open leermonumenten'. Hoewel het Stroomhuis geen school is, zal op 12 september het Stroomhuis in Neerijnen te bezichtigen zijn. Er is onder andere een film te zien en een rondleiding te volgen. Het Open Podium duurt van 11:00 tot maximaal 17:00 uur en zal geheel in stijl in de open lucht zijn, zodat de onderlinge afstanden van anderhalve meter tussen de toehoorders te handhaven is. Deze dag krijgen dichters en schrijvers de gelegenheid om hun werk op een open podium voor passanten en andere toehoorders voor te dragen. Voor de eerste twintig aanmelders is er een boekje met geografische en historische informatie. Om een goede spreiding over de dag te garanderen wordt deelnemers gevraagd op te geven wanneer er gebruik gemaakt wordt van het open podium. Een voorkeur voor een tijdslot kan worden doorgegeven aan: ebaars@planet.nl of l.laan7@upcmail.nl.

Het open podium is het tweede deel van de finale van de poëziewedstrijd ‘Bakens aan de Rivier’ dat in dit jaar het thema 'Leven in vrijheid' had. De genomineerden voor de eerste prijs krijgen op vrijdagavond 11 september de gelegenheid hun gedicht voor te dragen en mee te dingen naar de hoofdprijs. Reserveren kan via onderstaande website.

Ook op zondag 13 september is het Stroomhuis te bezichtigen.

q www.stroomhuisneerijnen.nl


Bijzondere mix bij LingeFilm

geldermalsen • Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen wordt vrijdag 4 september om 18:00 en 20:30 uur en woensdag 9 september om 20:00 uur de film 'Bacurau' gedraaid. Deze bijzondere mix van western, horror en science fiction speelt zich af in de nabije toekomst. Een jonge vrouw keert terug naar het Braziliaanse gehucht uit haar jeugd, maar daar blijkt van alles loos. De weg naar de grote stad blijkt afgesloten, evenals de watertoevoer en het telefoonnetwerk. Wie of wat heeft het op de bewoners van het idyllische Bacurau gemunt?

In het weekend van zaterdag 5 september (18:00 en 20:30 uur) en zondag 6 september (20:00 uur) is '1917' te zien, een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog. De twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) krijgen middenin het oorlogsgeweld een soort Mission Impossible. Ze moeten op vijandelijk terrein een boodschap afleveren. Honderden soldaten (waaronder Blake’s broer) lopen namelijk gevaar om te komen bij een dodelijke aanval. Een race tegen de klok volgt.

q www.lingefilm.nl


Open stadswandeling

leerdam • Leer Leerdam pas echt kennen tijdens een stadswandeling met gids. De gids neemt deelnemers mee langs de mooiste plekjes van Leerdam en vertelt alle leuke wetenswaardigheden en feiten. Om ieders veiligheid te kunnen waarborgen, is het maximum aantal deelnemers tien personen. De stadswandeling wordt tot en met vrijdag 25 september wekelijks op vrijdag gelopen, vanaf 14:00 uur. Deelname kost 3,50 uur en de wandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Meer informatie en aanmelden:

q www.leerdamglasstad.nl