Tentoonstelling OutsiderArt

regio • Dagbestedingslocatie OutsiderArt van Syndion bestaat 14 jaar. Dit gaan ze vieren met een dubbeltentoonstelling bij van der Wal Interieurs in Leerdam in het Gorcums museum. In het Gorcums museum vindt de tentoonstelling plaats van 1 september tot en met 25 oktober. Bij van der Wal Interieurs van 5 september tot en met 10 oktober.

Art BurtOutsiderArt, of ook wel Art Brut genoemd, is de aanduiding voor een genre in de kunst waarmee het werk van autodidactische kunstenaars wordt getypeerd. Dit werk kenmerkt zich vaak door het negeren of afwijzen van de regels van de conventionele kunstwereld en ademt een geheel eigen vormtaal of thematiek.
De samenstellers van beide exposities kiezen er nadrukkelijk voor om de oorspronkelijkheid en de diversiteit van de OutsiderArt collectie te tonen. Een overzicht van 14 jaar met 47 kunstenaars, die in de ateliers van Gorinchem, Leerdam en Dordrecht gewerkt, hebben is natuurlijk nooit volledig. De expositie toont veel creatieve hoogtepunten en neemt de kijker mee op een reis en een zoektocht naar nieuwe betekenissen en originele inzichten.

Coronamaatregelen

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het officiële openingsmoment digitaal. Het digitale openingsmoment is op zaterdag 5 september bij van der Wal Interieurs in Leerdam. Via een livestream om 10:00 uur op Facebook kan worden meegekeken. Ansje Hagemeyer en Margot van der Woude, de begeleiders van OutsiderArt, heten de kijkers dan digitaal van harte welkom. Daarna is iedereen van harte welkom tussen bij van der Wal Interieurs tussen 10:30 uur en 17:00 uur. Op de Facebookpagina van OutsiderArt staat meer informatie.

Syndion

Syndion is een zorgaanbieder die mensen met een beperking ondersteunt zodat zij op hun eigen manier kunnen deelnemen aan de samenleving en zelf keuzes kunnen maken. De vraag van de cliënt is bepalend voor het aanbod van Syndion. Syndion biedt ondersteuning bij wonen, scholing en dagbesteding in de regio’s: Drechtsteden, Alblasserwaard, het Land van Heusden en Altena en het Rivierengebied.