Bijzonder Voorleesuurtje in bieb

leerdam • Van 7 tot en met 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven, waarin aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van laaggeletterdheid. De Bibliotheek Lek & IJssel doet mee met verschillende activiteiten.

De maatschappij is heel erg gericht op taal. Voor wie moeite heeft met lezen en schrijven is het lastig om zelfstandig mee te doen. Voldoende taalontwikkeling bij jonge kinderen is dus van levensbelang voor later. Voorlezen speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook verhalen vertellen en samen praten. Op woensdag 9 september van 15:00 tot 16:00 uur wordt er interactief voorgelezen in de bibliotheek in Leerdam: de kinderen doen zelf mee. Het boek dat wordt gelezen is ‘Prinses Arabella wordt grote zus’ van Mylo Freeman. Na het voorlezen wordt er geknutseld. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar met hun ouders zijn welkom. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Na afloop van het Voorleesuurtje Extra is de prijsuitreiking van Zomerlezen met Bip. Kinderen in de leeftijd tot en met 8 jaar hebben deze zomer stempels gespaard in hun Bip-paspoort door boeken te lezen en (taal)activiteiten te doen. Alle kinderen die hun stempelkaart hebben ingeleverd, maken kans op een iPad of één van de twee boekenpakketten. Stempelkaarten kunnen tot 4 september worden ingeleverd bij de Bibliotheek.


In de Week van Lezen en Schrijven organiseert de bibliotheek als partner van Taalhuis Lekstroom ook een Brievenwasserette op maandag 7 september in wijkcentrum Benang Radja in Leerdam. De Brievenwasserette is een workshop op uitnodiging waarin officiële brieven van organisaties met hulp van schrijfcoaches en taalleerders worden herschreven in begrijpelijke taal. Meer informatie: Eveline Dijkhuizen: evelinedijkhuizen@bibliotheeklekijssel.nl of 06-14607924.