Brederodes hakt VIOD in de pan

meerkerk/tienhoven • In de eerste poulewedstijd van de bekercompetitie maakte Brederodes de kachel aan met VIOD. Het werd maar liefst 0-8.

Voor Brederodes is de wedstrijd tegen VIOD nooit een serieus duel geweest. Binnen zes minuten had Mike de Groot zijn visitekaartje al twee keer afgegeven: 0-2. Door treffers van Dylan Warmenhoven en Kevin Bosch breidden de groengelen hun voorsprong gestaag uit tot 0-4.

Bij Brederodes lag de nadruk op positiespel, lopende mensen en gebruik maken van de ruimte achter de verdediging. De thuisclub slaagde er niet in noemenswaardige kansen af te dwingen. Daarentegen werd de defensie dusdanig in het nauw gebracht dat de bal twee keer in het eigen doel werd gewerkt: 0-6. Dennis Kruijk en De Groot tilden de eindstand naar 0-8. Komende zaterdag treedt Brederodes in eigen huis aan tegen ’t Vliegdorp, dat zijn eerste wedstrijd met 4-2 van De Posthoorn won. Aanvang: 14.30 uur.


Zwem4Daagse in Vijfheerenlanden

vianen • Samen met Helsdingen Sport en Cultuur organiseert Team Sportservice Vianen van 21 t/m 25 september de 32e editie van de Zwem4Daagse. In 2019 is dit evenement nieuw leven ingeblazen en dat was een groot succes.

Tijdens de Zwem4Daagse zwemmen de deelnemers vier dagen baantjes. Er zijn twee afstanden waaraan meegedaan kan worden: 250 meter (10 baantjes) of 500 meter (20 baantjes). Nadat vier maal de afstand is gezwommen, krijgen de deelnemers de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt.

Dit jaar wordt er aandacht geschonken aan een bijzonder goed doel, namelijk de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek. “Het doel van de Maarten van der Weijden Foundation is om mensen te herinneren aan hoe leuk zwemmen is”, aldus een medewerker van de Foundation. Via de basisscholen in Vianen wordt er een sponsoractie opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

De tijden waarop deelnemers kunnen zwemmen zijn van 07:00-10:00, 14:00-17:00 of 19:00-21:00. In verband met COVID-19 en de doorstroom, wordt er bij inschrijving om een indicatie gevraagd. De kosten zijn € 8,50 voor de leeftijdscategorie t/m 15 jaar en € 11,50 voor 16 jaar en ouder.

Inschrijven kan via www.teamsportservice.nl/vianen of www.helsdingen.nl


Hardlopen bij Typhoon

gorinchem • Atletiek- en triatlonvereniging Typhoon te Gorinchem start op donderdag 17 september om 19.00 uur met het trainingsprogramma van Yakult. Getracht wordt om binnen 7 weken de deelnemers 3 kilometer te laten hardlopen. De inschrijving van deze cursus gaat online via het Yakult Start tot Run programma. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met trainer Erik van den Berg, die al vele jaren ervaring heeft in het opleiden van beginnende atleten. Dit kan via de site van Typhoon. Inschrijven kan via www.yakultstarttorun.nl en vervolgens doorklikken naar verenigingen en atletiek-en-triathlonvereniging-typhoon..