ASH verrast tegen Vuren met 3-2 bekerzege

hellouw • Vierdeklasser ASH boekte een verrassende 3-2 zege tegen derdeklasser Vuren. Halverwege stond het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Na de 3-1 na rust kwam Vuren niet verder dan de aansluitingstreffer.

Voor rust hield ASH de gasten prima in bedwang en wist het twee keer uit een corner te scoren. Vuren-trainer Rick Kolff baalde van die tegentreffers. "We wisten dat ASH daar sterk in is. In die situaties deden we gewoon te weinig om de doelpunten te voorkomen."

Na een klein halfuur kopte Danny Bijl de bal hard achter Vuren-doelman Geoffrey van der Boor. Ook de tweede treffer viel uit een hoekschop. Marijn Hak speelde zich in het strafschopgebied vrij en punterde keurig in de verre hoek. Tussendoor was Vuren nog wel op gelijke hoogte gekomen. Na goed voorbereidend werk van Björn Paul was het voor aanwinst Fabian van Horssen een koud kunstje om de 1-1 in het bijna lege doel te schuiven. Kort voor rust was Van Horssen opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal eindige bovenop de lat. Ook in de tweede helft lukte het Vuren maar niet om uit een ander vaatje te tappen. eerst was Arnoud van Arendonk al heel dicht bij de 3-1. Na een kwartier viel die derde Hellouwse treffer echter alsnog. Danny Bijl maakte uit een strafschop zijn tweede van de middag. Vuren kwam lange tijd niet veel verder dan een schot op de paal van Luuk van der Vliet. Tien minuten voor tijd maakte Björn Paul nog de 3-2, maar daar bleef het bij.

ASH-trainer Gilberto Smit was tevreden. "Resultaat zegt niet alles in dit soort wedstrijden, maar winnen is natuurlijk altijd leuker dan verliezen. Belangrijker is echter dat we 75 minuten prima gevoetbald hebben. Dingen waar we op training aan werken, hebben we terug gezien."